Norveška bolja od Francuske, Španija od Argentine

Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Odigrana su još dva meča poslednjeg kola grupne faze na Olimpijskim igrama, a pobedama su se radovali rukometaši Norveške i Francuske.

Norveška je u jednom od derbija pobedila Francusku, posle velike borbe i neizvesne završnice sa 32:29 (17:14). Norveška je pobedom nad Francuskom obezbedila mesto u četvrtfinalu, a ostaje da se vidi da li će u nokaut fazu, sa treće ili četvrte pozicije. Francuska je ostala na prvom mestu.

Prevagu na tasu Norveške u duelu sa Francuskom, doneli su Sander Sagosen sa sedam, Kevin Guliksen sa pet, odnosno Bjerte Mirhol, Kristijan O’Saliven i Harald Reinkind sa po četiri gola. Kod Francuske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Ugo Deskat i Nikola Karabatić sa po pet, Luk Abalo sa četiri, odnosno Nikolas Tornat i Nedim Remili sa po tri gola.

Španija je opravdala ulogu favorita protiv Argentine, pa će u doigravanje ući sa kote broj dva. Španija je slavila sa 36:27 (17:12). Najefikasniji u sastavu Španije, koja je kontrolisala dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta, bili su Abelo Gomez sa šest, Feran Sole sa pet, odnosno Adrian Figueras i Horhe Makeda sa po četiri gola. Kod Argentine, bolji od ostalih, bili su Ignasio Pizaro sa pet, Arijel Simone sa četiri i Santjago Baroneto sa tri gola.

Parovi četvrtfinala biće poznati kada se završe i preostala dve utakmice, a snage će odmeriti Nemačka i Brazil, odnosno Danska i Švedska. Za sada je jedino poznato da će Francuska igrati protiv Bahreina.

Komentari

Vaš komentar