Odbojka na pesku: I Brazilci i Brazilke pobedili Argentinu

Vesti OI 24. jul. 202117:00 > 21:401 komentar
Podeli:
Agata Duda
Guliver Image/Richard Callis Fotoarena

U subotu je na Olimpijskim igrama u Tokiju startovao turnir u odbojci na pesku u muškoj i ženskoj konkurenciji – kod muškaraca su slavili Brazilci, Rusi, Holanđani i Norvežani, dok su u ženskoj konkurenciji pobede ostvarile predstavnice Japana, Brazila, Kanade i Švajcarske.

Mečevi se igraju na centralnom terenu na „Šiokaze parku“, a takmičari imaju velikih problema sa ogromnom vlagom u prestonici Japana.

Odbojka na OI:

U muškoj konkurenciji odigrana su četiri duela – Brazilci Alison i Alvaro Filjo su bili bolji od Argentinaca Asada i Kapogrosa 2:0. U drugom meču Grupe D Holanđani Brouver i Meuvsen su takođe maksimalnim rezultatom došli do pobede – savladali su Amerikance Lusenu i Dalhosera.

Odigrana su i dva meča u Grupi A – selekcija OKR u sastavu Lešukov – Semjono bila je bolja od španskog dvojca, koji čine Erera i Gavira. Drugi meč Grupe A doneo je veliku borbu u tri seta, a u njoj su kao probednici izašli Norvežani Mol i Serum – oni su slavili protiv australijskog dvojca Mekhju – Šuman.

U ženskoj konkurenciji igrala su se dva meča u Grupi F – domaće odbojkašice Iši i Murkami pobedile su bez borbe Čehinje Hermanovu i Slukovu. U istoj grupi Švajcarkinje Iberli i Betšart su rezultatom 2:1 savladale Nemice Ludvig i Kozuh.

U C grupi su Brazilke Agata i Duda pobedile Argentinu 2:0, baš kao što je to bio slučaj i u muškoj konkurenciji. Poraženi sastav činile su Galjaj i Pereira. U istoj grupi do pobede od 2:1 došle su i Kineskinje Vang i Sija – one su savladale Kanađanke Bansli i Vilkerson.

U Grupi A kod žena Kanađanke Pavan i Melisa pobedile su 2:0 Holanđanke Stam i Šon.

Brendi Vilkerson
Sean M. Haffey/Getty Images)
Komentari

Vaš komentar