Ovacije za 46-godišnju Šusovicinu

Vesti OI 25. jul. 202113:23 > 13:31
Podeli:
Laurence Griffiths/Getty Images

Oksana Šusovicina dobila je višeminutne ovacije od takmičara i sudija tokom kvalifikacija u disciplini presekok na gimnastičkim takmičenjima.

Neverovatna Uzbekistanka se sa 46 godina osmi put pojavila na olimpijskim igrama. Za svoja dva preskoka dobila je prosečnu ocenu 14.166 što nije bilo dovoljno da uđe u finale, odnosno među osam najboljih, koje će se boriti za medalju.

To nije smetalo ostalim učesnicima da pozdrave veliku šampionku. Najavila je da u Tokiju definitivno stavlja tačku na svoju karijeru. Zbog toga je dobila emotivan ispraćaj.

U karijeri se takmičila za Sovjetski Savez, Uzbekistan i Nemačku. Debi na najvećoj smotri svetskog sporta imala je 1992. godine u Barseloni kada je kao deo tima bivših republika Sovjetskog saveza osvojila timsko zlato. Nemačkoj je donela srebro na Igrama u Pekingu 2008. godine upravo u preskoku.

Šusovicina ima i deset medalja sa svetskih šampionata i po četiti sa prvenstava Evrope i Azije. Imala je čast da nosi zastavu Uzbekistana na ceremoniji otvaranja Igara u Tokiju.

 

Komentari

Vaš komentar