Pobedio Datunašvilija, pa išao sve do zlata

Podeli:
Žan Belenjuk
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

U sredu su na Olimpijskim igrama u Tokiju okončani rvački turniri u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 67 i do 87 kilograma za muškarce, kao i u rvanju slobodnim stilom u ženskoj konkurenciji u kategoriji do 62 kilograma.

Povezano:

Zlatna medalja u kategoriji do 87 kg u grčko-rimskom stilu pripala je Žanu Belenjuku, Ukrajincu koji je u finalu porazio Viktora Lorinca iz Mađarske. Belenjuku je ovo druga olimpijska medalja jer je u Riju 2016. osvojio srebro.

Upravo je ukrajinski takmičar u osmini finala izbacio srpskog prestavnika Zuraba Datunašvilija, ali je rvač rođen u Tbilisiju ipak stigao do medalje – kroz repasaž je došao do bronze.

Bronzu je pored „Zure“ u toj kategoriji osvojio i nemački rvač Denis Kudla, koji nije u srordstvu sa američkim teniserom istog imena i prezimena.

U kategoriji do 67 kilograma Iranac Mohamedreza Gerej savladao je Ukrajinca Parviza Nasibova u borbi za zlato. Bronze su osvojili Egipćanin Mohamed Elsajed i Nemac Frank Štebler, koji je u osmini finala eliminisao srpskog predstavnika Mate Nemeša.

Žensko zlato u rvanju slobodnim stilom do 62 kg osvojila je domaća takmičarka Jukako Kavai pobedivši u finalu Aisunu Tinibekovu iz Kirgistana. Bronze su uzele Tajbe Mustafa Jusein iz Bugarske i Irina Koljadenko iz Ukrajine.

Komentari

Vaš komentar