„Pobednik i lider“: Alves sa 38 godina vodi Brazil u Tokiju

Vesti OI 22. jul. 202112:283 komentara
Podeli:
Dani Alves
REUTERS/Ueslei Marcelino

Fudbalska reprezentacija Brazila boriće se u Tokiju da osvoji zlatnu medalju, a „Selesao“ će kao najiskusniji predvoditi jedan od najboljih desnih bekova 21. veka – 38-godišnji Dani Alves. Iskusni bočni igrač govorio je o svojim planovima, koji uključuju i nastup na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Dani je simbol naše reprezentacije. On je pobednik, vođa, ima sjajnu harizmu i poštuju ga sve generacije brazilskih fudbalera. On je svima primer“, izjavio je selektor brazilske olimpijske reprezentacije Andre Žardin.

Olimpijske igre:

Reprezentacije na Olimpijskim igrama smeju da u svoj sastav uključe trojicu fudbalera starijih od 23 godine, a u Brazilu će na Igrama u Tokiju pored Alvesa to biti golman Atletiko Paranensea Santos i defanzivac Sevilje Dijego Karlos.

Iskreno, meni je SP u Kataru najveći cilj. Bilo je to lepo iznenađenje kada sam dobio poziv u olimpijsku reprezentaciju. Međutim, otkad sam napustoi Pari Sen Žermen obećao sam sebi da ću uraditi sve da nastupim na Mundijalu 2022. U životu morate da postavite ciljeve i idete za njima. Možda i ne uspem, ali ako to bude slučaj, siguran sam da to neće biti zbog toga što se nisam dovoljno trudio“, izjavio je Dani Alves.

Alves je tokom bogate karijere osvojio pregršt trofeja igrajući za Baiju, Sevilju, Barselonu, Juventus, Pari Sen Žermen i Sao Paulo, čiji je i dalje član. Sa reprezentacijom Brazila, za koju je odigrao 118 utakmica i postigao osam golova, osvojio je Kopa Amerika dvaput – 2007. i 2019. godine.

Komentari

Vaš komentar