POI: Veliki plivački dan za Veliku Britaniju i Kinu

Podeli:
Adam Pretty/Getty Images

Nastavljena su plivačka takmičenja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, na programu je bilo 12 finalnih trka, a ljubiteli sporta i plivanja imali su priliku da ponovo uživaju u čudesnim rezultatima, neverovatnim podvizima momaka i devojaka za koje je samo nebo granica.

Prvu zlatnu medalju, tokom trećeg dana takmičenja, osvojio je Raman Salei iz Azerbejdžana na 100 metara leđnim stilom u Klasi S12. Srebro je pripalo Sergeju Klipertu iz Ukrajine, a bronza Stefanu Klegu iz Velike Britanije.

U istoj disciplini i klasi, ali u konkurenciji dama, slavila je Hana Rasel iz Velike Britanije, druga je bila Darija Pikalova iz Rusije, a trećea Marija Gomez Santjago iz Brazila.

U Klasi S8, na 100 metara leđno u konkurenciji plivača, zlatnu medalju je osvojio Robert Grisvold iz SAD, srebro je pripalo Inigu Lopisu Sainsu iz Španije, a bronza Fengu Liju iz Kine.

Kod dama, u istoj disciplini i klasi, zlato je otišlo na Novi Zeland zahvaljujući Tupoi Neufi. Srebrnu medalju je osvojila Katerina Denišenko iz Ukrajine, a bronzano odličje je pripalo Džesiki Long iz SAD.

Usledilo je finale na 200 metara slobodnim stilom u klasi S14, a do zlata je stigao Ris Dan iz Velike Britanije. Srebro je osvojio Gabrijel Bandeira iz Brazila, a bronzanu medalju je prigrabio Vjačeslav Emelincev iz Rusije.

Odmah su u bazen uskočile dame u istoj klasi i disciplini. Zlato je osvojila Valerija Šabalina iz Rusije, srebro Bertani Firt iz Velike Britanije, a bronzu Džesika Džejn Aplgejt, takođe iz Velike Britanije.

U Klasi S11, na programu su bila finala na 50 metara slobodnim stilom u obe konkurencije. Kod plivača, zlatnu medalju je osvojio Vendel Balermino Pereira iz Brazila, srebro je pripalo Dungdongu iz Kine, a bronza Edgarasu Matakasu iz Litvanije.

Kod plivačica, Jia Ma iz Kine je osvojila zlato, uz svetski rekord, Guži Li, takođe iz Kine srebro, a Karolina Pelendritu sa Kipra bronzanu medalju.

Usledila su dva finala u Klasi S5, disciplina delfin stil. Kod plivača, sve tri medalje su osvojili Kinezi. Zlato je uzeo Tao Ženg, srebro Lihao Vang, a bronzu Veji Juan.

Kod dama, Marta Fernadez iz Španije je uzela srebrnu medalju, zlato i bronza su otišle u Kinu. Zlato je osvojila Dong Lu, a bronzu Jao Čeng.

Posle dominacije Kineza kada je delfin stil u pitanju, velika borba je vođena u finalima na 200 metara mešovitim stilom u Klasi SM7. Kod plivača, zlatnu medalju je osvojio Mark Malijar iz Izraela, srebrnu Andrej Trusov iz Ukrajine, a bronzanu Karol Danijel Zarate iz Kolumbije.

Kod plivačica, prva je bila Meloru Vigman iz SAD, druga Ahalia Letenberger, takođe iz SAD, a treća Tifani Tomas Kejn iz Australije.

Za kraj dana, ostavljena su finala na 400 metara slobodnim stilom u Klasi S 13. Zlatnu medalju osvojio je Ihar Boki iz Belorusije, srebro je pripalo Kirilu Garašenku iz Ukrajine, a bronza Aleksu Portalu iz Francuske.

Kod dama, Ana Stešenko iz Ukrajine je osvojila zlatnu, Šarlota Đili iz Italije srebrnu, a Katja Dedekind iz Australije bronzanu medalju.

Komentari

Vaš komentar