Lana Pudar bez polufinala, Seto neprijatno iznenadio

Vesti OI 24. jul. 202113:18 > 13:20
Podeli:
Al Bello/Getty Images

Daija Seto, aktuelni šampion sveta na 400 mešovito i veliki adut domaćina za zlatnu medalju, nije ni ušao u finale u ovoj disciplini tokom prvog dana plivačkih takmičenja u Tokiju.

Japanac je vodio do poslednjeg okreta u svojoj kvalifikacionoj grupi, a onda su ga prestigla četvorica plivača. Na kraju je njegovih 4:10,52 bilo dovoljno tek za deveto mesto u ukupnom poretku. Kao poslednji je u finale prošao Britanaac Maks Ličfild sa 4:10,20.

povezane vesti

Najbrži u preliminarnoj rundi bio je Australijanac Brendon Smit sa 4:09,27, što je i rekord Okeanije. Pored njega i Ličfilda u sutrašnjem finalun plivaće Klareburt (Novi Zeland), Kališ (SAD), Verasto (Mađarska), Razeti (Italija), Literland (SAD) i Maršan (Francuska).

Mlada Lana Pudar, supertalentovana 15- godišnja devojčica iz Mostara, nije uspela da prođe u polufinale na 100 metara delfin. Evropska juniorska šampionka do cilja je stigla za 58,32, što je bilo dovoljno za 19. mesto. Lana je plivala skoro sekundu sporije od ličnog rekorda ostvarenog u Beogradu prošle godine (57,36).

Poslednja je vizu za polufinale overila Australijanka Brijana Trosel sa vremenom 58,08. Ispod 56 sekundi su išle samo Kineskinja Žang i Australijanka Ema Mekion sa 55,82. Aktuelna olimpijska šampionka, Šveđanka Sara Sjostrom, bila je treća sa 56,18.

Na 400 slobodno je otpao Litvanaca Danas Rapsis. Ponovo je taktički jako loše otplivao, iako je stigao sa drugim ulaznim vremenom. Iznenađujuće najbrži u kvalifikacijama bio je Nemac Mulajtner sa odličnih 3:43,67.

Pored njega za medalje će se boriti Obok (Austrija), Deti (Italija), Vinington i Meklaflin (Australija), Smit i Mičel (SAD) i Hafnui (Tunis).

 

Komentari

Vaš komentar