Rusija u četvrtfinalu, Španija u velikom problemu

Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Rukometašice Rusije pobedile su Španiju sa 34:31 (18:17), izborile su plasman u četvrtfinala, a Španije je u velikom problemu, jer će ostati bez mesta među osam najboljih, u slučaju da Mađarska pobedi Švedsku, koja je obezbedila pol poziciju.

Rusija je tokom prvog poluvremena vodila sa 17:13, ali je Španija uspela da stigne do minus jedan – 17:18. Međutim, u nastavku meča, Rusija je ponovo bila bolja, pa je sredinom ovog perioda igre imala suficit od 28:22. Bio je to kapital, koji je bio dovoljan da se meč mirno privede kraju, da se obezbedi plasman u četvrtfinale.

Najefikasnije u sastavu Rusije, bile su Ana Vjahireva sa sedam, Darija Dmitrijeva sa pet, odnosno Ekatarina Ilina i Polina Kuznjecova sa po četiri gola. Kod Španije, bolje od ostalih, bile su Marta Lopez sa sedam, Nerea Penja sa šest i Marija Rodrigez sa četiri gola.

Podsećanja radi, plasman u četvrtfinale iz grupe B, obezbedile su selekcije Švedske, Francuske i Rusije, a dilema je Mađarska ili Španija. Iz grupe A, plasman u četvrtfinale su obezbedile Norveška, Holandija i Crna Gora, a dilema je Južna Koreja ili Japan.

Konačan raspored, kao i parovi četvrtfinala biće poznati tek kada se završe sve utakmice grupne faze.

Komentari

Vaš komentar