Senzacija: Kraj za neprepoznatljivu Naomi Osaku!

Vesti OI 27. jul. 20217:053 komentara
Podeli:
Naomi Osaka
Photo by David Ramos/Getty Images

Naomi Osaka, drugi nosilac na olimpijskom turniru u ženskoj konkurenciji, ispala je od Markete Vondrušove sa 6:1, 6:4 u meču trećeg kola.

Padala je kiša u tokiju, tako da se igralo pod krovom, a nešto sporiji uslovi odgovarali su Čehinji. Ipak, ni to nije opravdanja za veoma lošu igru Osake, koja je za 68 minuta igre napravila čak 32 neiznuđene greške.

Tenis na OI:

Imala je i 22 vinera, dok je levoruka Vondrušova, trenutno 42. teniserka sveta, upisala 22 direktna poena i 10 grešaka.

Prvi set protekao je veoma brzo, a činilo se da Osaka dolazi sebe posle brejka na startu drugog. Međutim, Vondrušova vraća brejk, da bi u sedmom gemu spasla dve vezane brejk lopte.

Rastao je pritisak na Osaku, a to se i videlo po broju grešaka. Spasla je dve meč lopte Japanka na 4:5 – jednu lepim vinerom, a drugu greškom Vondrušove. Propušta zatim i Osaka dve gem lopte, a na trećoj meč lopti se Čehinja izvanredno brani i uspeva da sačeka novu grešku Japanke za veliki trijumf.

U četvrtfinalu, Vondrušova će igrati sa boljom iz duela Paula Badosa – Nadija Podoroska.

To je prvi put da je Osaka ispala na betonu pre četvrtfinala još od Melburna 2020. godine, a bio joj je ovo prvi turnir nakon što je rešila da se povuče sa Rolan Garosa radi očuvanja mentalnog zdravlja.

Komentari

Vaš komentar