Skariolo: Legendarna generacija svetskog sporta, spremni smo

Vesti OI 3. avg. 202111:244 komentara
Podeli:
Serđo Skariolo
Photo by Gregory Shamus/Getty Images

Selektor reprezentacije Španije Serđo Skariolo kaže da je ponosan na generaciju Furije kojoj je ovo bilo poslednje veliko takmičenje, završeno porazom od SAD u četvrtfinalu sa 95:81.

Skariolo će ostati selektor, prema sadašnjem planu zaključno sa Olimpijskim igrama u Parizu 2024, a bio je važan deo generacije koja je Španiji donela čak 13 medalja sa velikih takmičenja.

Košarka na OI:

„Nadam se da su naši mladi igrači nešto naučili. Teško je naučiti veštini ili talenat, za to moraju da se provedu sati na terenu – ipak, ako si dovoljno pametan, možeš da naučiš da budeš pravi takmičar, timski igrač i dobar saigrač. To je deo ove legendarne priče, ne samo za špansku košarku, već i za svetsku košarku i svetski sport“, rekao je Skariolo i dodao:

„Bilo je zadovoljstvo provesti toliko vremena sa ovim momcima. Privilegija je bila deliti svlačionicu sa legendama, deliti putovanja, treninge, utakmice… Nedostajaće mi oni koji se neće vratiti, ostaćemo povezani zauvek. za ceo život“.

Pau i Mark Gasol neće više igrati za reprezentaciju, a u godinama su već i Rudi Fernandez (36), Serhio Rodrigez (35), Serhio Ljulj (u novembru 34). Karijeru su ranije završili Huan Karlos Navaro, Felipe Rejes, još ranije Horhe Garbahosa…

Takođe, Skariolo je poručio da je Španija spremna da i dalje bude kompetitivna, oslanjajući se na nasleđe zlatne generacije.

„Moramo da se spremimo. Spremni smo u smislu da radimo pod mojim nadzorom godinama na isti način – u mlađim kategorijama, B selekciji i tokom FIBA prozora. Imamo jasne ideje. Ipak, moramo tek da dokažemo da možemo da budemo konkuretni na isti način“.

Prokomentarisao je 60-godišnji Skariolo i selekciju SAD.

„Oni su deset puta više individualno talentovaniji od svake druge ekipe, ali primećuje se i da su ozbiljno radili. Pokušali smo da im pripretimo na razne načine. Ovo je trenutak da budemo ponosni“, zaključuje selektor Španije.

Komentari

Vaš komentar