Španija dobila triler protiv Švedske za polufinale

Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Rukometaši Španije uspeli su posle pravog trilera, da pobede Švedsku sa 34:33 (18:20), pa će u polufinalu, igrati sa boljim iz duela Danska – Norveška.

Šveđani su u završnici prvog poluvremena uspeli da steknu prednost od dva gola razlike, vodili su i sa 20:17. U nastavku, Švedska je ljubomorno čuvala stečeni kapital sve do same završnice, kafa je Španija od 25:29, uspela da stigne do 30:29.

U tom trenutku, Španci su stekli veliku psihološku prednost, Šveđani su ispustili pobedu iz ruku, pokušali su da stignu do nje, ali je Španija pobegla na 33:30, a zatim relativno mirno privela meč kraju.

Prevagu na tasu Španije, doneli su  Abelo Gomez sa osam, Aleks Dušebajev i Raul Entrerios sa po pet, odnosno Danijel Sarmiento i Adrijan Figueres sa po četiri gola. Kod Švedske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Hampun Vane sa 10, Fredrik Petersons a šest i Džim Godfridson sa pet golova.

Podsećanja radi, u prvom mečtvrtfinalnom duelu, Francuska je daklasirala Bahrein sa 42:28, pa će u polufinalu, igrati sa boljim iz duela Nemačka – Egipat.

Komentari

Vaš komentar