Tron upražnjen, Kineskinje eliminisane, povreda Tompson

Vesti OI 31. jul. 202112:12
Podeli:
Džu Ting, Kina
DingxTing PUBLICATIONxNOTxINxCHN

Odbojkašice Kine izgubile su sve šanse za plasmanom u četvrtfinale i pre meča 4. kola protiv Italije, pa je olimpijski tron ostao upražnjen.

Iznenađujuće ubedljivom pobedom Rusije nad Amerikom, a onda i očekivanom Turske nad Argentinom, Kina je izgubila i matematičku šansu da se dokopa četvrtog mesta i plasmana u četvrtfinale.

U slučaju da Turska izgubi u poslednjem kolu od Rusije sa 3:0, a pod uslovom da Kineskinje dobiju i Italiju i Argentinu sa 3:0, nedostajaće im jedan set za skok na četvrto mesto. Eliminacija Kineskinja je senzacija, s obzirom na sastav sa kojim su došle u Tokio i činjenicu da se još od marta pripremaju za nastup na Olimpijskim igrama.

Džordan Tompson
AP Photo/Frank Augstein

Inače, u meču između Rusije i Amerike (3:0), početkom drugog seta, povredu skočnog zgloba doživela je Džordan Tompson. Prilikom doskoka iz bloka, stala je na nogu svom srednjaku, Čjaki Ogbogu. Tompsonova je bila najbolji poenter Amerikanki u prva tri kola.

Ubedljiva pobeda Rusije predstavlja malo iznenađenje, a treba istaći sjajnu igru Natalije Gončarove, koja je osvojila 26 poena. Pratile su je Arina Fedorovceva sa 13 i Irina Voronkova sa 11 poena. U selekciji SAD po sedam poena osvojile su Džordan Larson i Halej Vošington.

Komentari

Vaš komentar