Val Vukosavljević olimpijsku bronzu osvojila trudna

Vesti OI 11. avg 202117:25 > 17:256 komentara
Valerijan Vukosavljević
Kevin C. Cox/Getty Images

Francuska košarkašica Valerijan Vukosavljević objavila je nekoliko dana posle Olimpijskih igara divne vesti. Ona će postati majka, a takođe je u jednom intervjuu obelodalila da je u Tokiju igrala trudna.

Val Vukosavljević, koja je supruga srpskog košarkaša Filipa Vukosavljevića je osvojila dve velike medalje tokom trudnoće. Sa Francuskom je osvojila srebro na Evrobasketu i bronzu na Olimpijskim igrama. U obe utakmice za medalju je igrala protiv selekcije Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Pre nego što su igre bile odložene odbila sam ugovor u Pragu. Želela sam da postanem majka posle Olimpijskih igara. Kako su igre odložene potpisala sam za Lande i objasnila sam im moju situaciju. Prihvatili su. Bilo je neočekivano jer nismo mislili da ću zatrudneti tako skoro. Do danas sam trudna tri i po meseca, tačnije šesnaest sedmica„, rekla je Valerijan Vukosavljević, rođena Ajaji.

Ona je rekla da je dobila dozvolu od ginekologa da igra na Evrobasketu i u Tokiju, a da su takođe lekari u nacionalnom timu jedini znali za trudnoću kao i trener Valeri Garnije.

Htela sam da ćutim i odigram takmičenja bez brige, da se ne bavim reakcijama drugih igračica. To je pojednostavilo stvari. Bila sam zabrinuta da će se saigračice i protivnice drugačije ponašati prema meni na terenu pod izgovorom da sam trudna„, dodala je Val.

Trudnoća nije bolest. ne sprečava vas da se bavite sportom. Igrala sam velika takmičenja i dobro sam. Znala sam da želim da igram, a sada ću se odmoriti. Otići ću u Los Anđeles da vidim brata, uživaću sa suprugom i roditeljima. Srećna sam i ispunjena„.

Komentari

Vaš komentar