Zlatni diskobolos Stol, istoriju ispisala štafeta Poljske

Vesti OI 31. jul. 202114:29 > 14:46
Podeli:
Michael Steele/Getty Images

Danijel Stol iz Švedske je olimpijski šampion u bacanju diska u Tokiju. Najsjanije odličje doneo mu je hitac od 68,90 metara.

Pobedničku daljinu Stol je ostvario u drugoj seriji. Šveđanin je tako potvrdio dominaciju u ovoj disciplini, s obzirom da je i aktuelni šampion sveta u ovoj disciplini iz Dohe 2019. godine. U karijeri još ima svetsko i evropsko srebro.

povezane vesti

Uspeh Šveđana upotpunio je Simon Peterson sa hicem od 67,39 metara u petoj seriji. Pomalo neočekivano bronza je završila oko vrata Austrijanca Lukasa Vajshadingera sa 67,07. Bio je za samo pet centimetara bolji od Australijanca Denija.

Slovenac Kristijan Čeh, koji je ove godine bacao preko 70 metara, morao je da se zadovolji petim mesto sa 66,62 metara.

Miks štafeta Poljske 4 x 400 metara (dva muškaraca i dve žene) upisala se kao prvi pobednik ove discipline u istoriji olimpijskih igara. Karol Zalevski, Natalija Kačmarek, Justina Svjiti i Kajetan Dušinski štopericu su zaustavili u vremenu olimpijskog rekorda 3:09,87.

Sjajno drugo mesto pripalo je štafeti Dominikanske Republike. Do cilja je došla za 3:10,21. Za stotinku su nadmašili prve favorite, ekipu Sjedinjenih Američkih Država, koji su se morali zadovoljiti bronzanom medaljom.

Komentari

Vaš komentar