Zlato i olimpijski rekord, trener kaže – skoro savršeno

Vesti OI 31. jul. 202120:09
Podeli:
Ilejn Tompson
REUTERS/Phil Noble

Trener olimpijske šampionke Ilejn Tompson Stiven Frencis koja je 100 metara istrčala za 10.61 sekundi kaže da je to bila "skoro savršena trka".

Šampionka iz Rija bila je dominantna i u Tokiju i trčala je 100 metara za 10.61 sekund što je čini drugom najbržom ženom u istoriji. Olimpijski rekord došao je kao šlag na tortu.

„Skoro savršeno, ali radićemo na tome“, rekao je Ilejnin trener Stiven Frensis.

100 m za 10.61 s

Upitan šta je to što je nedostajalo da trka bude savršena Frensis je rekao:

„Ne govorim o vremenu već o načinu kako je istrčala trku. Izgledalo mi je kao da je počela malo kolebljivo, ali sredina trke je bila tačno kako treba“, objasnio je.

Ipak, Frensis je istakao da je posebno ponosan na Ilejn jer je uspela da se izbori sa brojnim izazovima od Igara u Riju do sada, uključujući tu i povredu ahilove tetive zbog čega je na dva prethodna šampionata sveta ostala bez medalje.

„Morali smo na razne načine da se borimo sa povredom, posebno je bilo izazovno tokom pandemije zbog svih restrikcija. Negde u martu ili aprilu, morali smo da tražimo novu taktiku, novi tretman i to se polako, ali sigurno isplatilo“, rekao je on.

Nije želeo da daje prognoze za trku na 200 metara:

„Ne volim da dajem predikcije tog tipa ili da govorim o vremenu, po mojoj proceni teško da će se poklopiti ovako dobri vremenski uslovi ponovo. Hajde da kažemo da su moja očekivanja kao i pred ovu trku na 100 metara. Rekao sam već da je u dobroj formi i zato moja očekivanja nisu ništa manja, ali to je samo moje mišljenje“.

Komentari

Vaš komentar