Jovanka i Itana: Nema predaje. moramo da pogađamo zicere

Podeli:
Mouhtaropoulos/Getty Images

Izabranice Bojane Popovića, rukometašice Crne Gore, poražene su na startu Svetskog prvenstva od Slovenija sa 28:18 (16:8), a ulogu več vinerala prigrabila je Amra Pandžić, koja je imala 20 uspešnih odbrana, od čega je većina bila čistih zicera za Crnu Goru.

Promašaji iz izglednih pozicija nizali su se kao na filmskoj traci. Samopouzdanje je padalo, kako u napadu, tako i u odbrani, što su izabranice Dragana Adžića znale da kazne. Stekle su veliku prednost, jer Crna Gora više od deset minuta nije uspela da nađe put lopti do mreže, a zatim su stečeni kapital, ljubomorno čuvale do kraja meča.

Crna Gora nema vremena za tugovanje jer slede dueli sa Angolom i Francuskom, a izgledi za plasman u drugu, odnosno glavnu rundu takmičenja na planetarnoj smotri i dalje postoje. Da bi postali realni, Angola mora da padne 5. decembra.

„Teško je pobediti bilo koga kada se promaši davedsetak  čistih zicera. To je bio ključni problem. Bilo je i dobrih stvari tokom meča, pre svega u odbrani. Posle serije promašaja u napadu, uvukla se nesigurnost, nervoza… Svaka od nas je promašivala, počevši od mene… Slovenije je to znala da kazni, stvorila je veliku prednost, a teško je nadoknaditi deficit protiv iskusne ekipe sa rukometašicama koje igraju na velikoj sceni, imaju velika takmičenja iza sebe, imaju trenera kakav je Dragan Adžić“, rekla je Jovanka Radičević, pa nastavila:

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

„Ima još da se igra, verujem da ćemo izvući pouke. Sledi duel sa selekcijom Angole, a posle meča sa Slovenijom, pobeda se nameće kao jedina opcija, Borićemo se, daćemo sve od sebe da stignemo do nje“.

Na reči Jovanke Radićević koja je postigla sedam od 18 golova, nadovezala se Itana Grbić koja je šest puta uspela da zetrese mrežu selekcije Slovenije.

„Šta se desilo protiv Slovenije. Desili su se promašeni ziceri, ne znam da li smo ikada promašili toliko prilika. Čestitam Sloveniji na pobedi, kao i golmanu selekcije Slovenije, koja je branila neverovatno dobro. Nije nas iznenadila Slovenija, znale smo sve šta nas očekuje. Nedostajao nam je fokus, nedostajala nam je smirenost. Da smo realizovale pola zicera koje smo imali, imale bi ravnpravan meč”, naglasila je Itana Grbić, pa nastavila:

Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

„Očekuje nas težak i zahtevan meč protiv selekcije Angole sa kojom smo imale mnogo problema na Olimpijskim  igrama u Japanu. Moramo da se podignemo posle poraza od Slovenije, moramo da zaboravimo na duel koji je ostao iza nas, moramo da izađemo na teren, borimo se i stignemo do pobede, koja bi mogla da nas odvede do cilja, a to je plasman u drugu, odnosno glavnu rundu takmičenja na Svetskom prvenstvu”.

U drugom meču grupe, Francuske je opravdala ulogu favorita protiv Angole – 30:20 (13:9). U narednoj rundi, koja je na programu 5. decembra, snage će odmeriti Crna Gora i Angola, odnosno Francuska i Slovenija. Plasman u narednu, odnosno glavnu rundu takmičenja, izboriće tri selekcije, a bodovi iz prve se prenose u glavnu rundu.