Ajkule u balonu: Đuro Radović trenira sa ekipom

Vaterpolo 1. feb 202113:16 > 13:21
Đuro Radović
Sport klub

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore počela je završne pripreme za kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre, koji se od 14. do 21. februara održava u Holandiji.

Na turniru u Roterdamu, učestvovaće 12 selekcija, a tri prvoplasirane će izboriti mesto na Olimpijskim igrama. Crna Gora je u grupi A, sa Grčkom, Brazilom, Kanadom, Gruzijom i Turskom. U grupi B su Hrvatska, Nemačka, Rusija, Rumunija, Holandija i Francuska.

Sistem takmičenje je takav da će dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe izboriti plasman u polufinale, zatim sledi nokaut faza, a samo jedna od četiri selekcije će ostati bez mesta u Tokiju.

Selektor Vladimir Gojković, 20 igrača i članovi stručnog štaba u nedelju veče su ušli u „balon“, a do 11. februara, kada je planiran put u Roterdam, kretaće se od hotela do bazena i teretane, uz rigorozne mere prevencije, kako bi pred polazak u Holandiju, svi rezultati na obavezna testiranja na koronavirus, bili negativni.

Kandidati za odlazak u Roterdam su Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Miroslav Perković, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Uroš Čučković, Aljoša Mačić, Dušan Matković, Vlado Popadić, Vasilije Radović, Savo Ćetković, Slaven Kandić, Marko Mršić, Uroš Vučurović, Bojan Banićević i Petar Tešanović.

Gojković će na kraju priprema odabrati 15 igrača. Dvojića će biti rezerve u državnom timu u slučaju da se pojavi pozitivan nalaz u Holandiji. Pored koronavirusa, Crna Gora ima dosta problema sa povredama, pa je već sada izvesno da nekoliko momaka koji su osvojili bronzu na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, neće biti u sastavu tima.

„Preskočio sam turnir u Podgorici zbog povrede. Nismo hteli ništa da rizikujemo. Uspeo sam da zalečim rame i biću sa ekipom da joj pomognem. Ovo su završne pripreme pred put za Roterdam. Imamo nekoliko povređenih igrača, nekoliko odsutnih zbog bolesti, ali moramo dalje. Siguran sam da ćemo se dobro spremiti i da ćemo dati sve od sebe da dođemo do konačnog cilja, odnosno plasmana na Olimpijske igre. Sada smo u nekoj vrsti karantina, mislim da će nam i prijati da se izolujemo od ostalih. Da se maksimalno posvetimo pripremama“, poručio je jedan od ključnih igrača u državnom timu, a ujedno i uzdanica Jadrana iz Herceg Novog, Đuro Radović.

Pored Gojkovića, u stručnom štabu su pomoćni treneri Miloš Šćepanović, Zoran Ivanovski, Miodrag Matković i Milan Ćirović, doktor Vladimir Dedović i fizioterapeuti Dejan Mihajlović i Ivan Borović.

Na startu kvalifikacionog turnira, 14. februara, Crna Gora igra sa Turskom, zatim sledi duel sa Kanadom, pa sa Brazilom, a derbi sa Grčkom je na programu 17. februra, dan kasnije Crna Gora takmičenje u grupi, završava duelom sa Gruzijom.

 

Komentari

Vaš komentar