Aleksandar Šoštar predvodi Vukove

Vaterpolo 29. sep 202215:04
Podeli:
print screen

O prvom memorijalnom turniru „Vlaho Bata Orlić“ se zna sve, slede tri dana zanimljivih mečeva u režiji Novog Beograda, Partizana, NBG Vukova, Solnoka, Ferencvaroša i Nojsi la Seka.

Na papiru najmanje se očekuje od Vukova, novajlije u Superligi ali će učešće ovog kluba biti zanimljivo zbog druge stvari. Na klupi će biti proslavljeni bivši vaterpolista Aleksandar Šoštar. Biće to debi sportiste i sportskog radnika koji je u karijeri i osvojio sve, ali i gotovo obavljao sve bitne funkcije.

Šoštar je u reprezentaciji osvojio Olimpijske igre 1988, Svetsko prvenstvo 1991, Evropsko prvenstvo 1991. i 2001, FINA Kup 1989… Sa Partizanom je osvojio Kup kupova i Superkup, sa Bečejem Kup šampiona, sa Barselonom Trofej LEN…

Po završetku karijere bio je predsednik Vaterpolo i plivačkog saveza Srbije, direktor Uprave za sport, pomoćnik ministra za sport, predsednik i sportski direktor Partizana posle kojeg je prešao u Novi Beograd. Bio je u LEN, u FINA…

Foto Sport Klub

“Sada sam kompletirao sve. Moram da priznam da je ovo za mene donekle novo mada sam poslednjih dvadeset godina radeći u klubu bio uz bazen, bio potpuno u toku svega što je vezano za struku”, rekao je Aleksandar Šoštar

Bilo je ranije mišljenja da bi Šoštar mogao da bude odličan trener. Poznati stručnjak Vladimir Pavlović je uvek isticao njegovu sistematičnost u radu i poznavanje igre koja ga je proslavila.

“Nikad nije kasno. Vukovi imaju mlad tim. Ideja je da budu filijala Novog Beograda i sada tako funkcionišemo. Ali da bi baš bila saradnja uspostavljena na taj način potrebno je nekoliko godina. Videćemo ko iz tog mladog sastava može da ide napred ali dosadašnji utisci su više nego povoljni.”

VK Novi Beograd

Vukovi su prvi put članovi Superlige. Ambicije što se rezultata tiče su jasne:

“Glavni zadatak je opstanak u ligi. Naravno koliko nam je bitan razvoj igrača nećemo zaboraviti rezultat i svaku šansu ćemo probati da iskoristimo.”

Na turniru u Beogradu Vukovi su u grupi sa mađarskim timovima Ferencvarošem i Solnokom.

“Za nas su to jaki sastavi, ali mladom timu ovakve utakmice dobro dođu. Videćemo sa kim ćemo da igramo za peto mesto i mislim da će to biti prava prilika da pokažemo koliko sada vredimo” zaključio je Šoštar.

Komentari

Vaš komentar