Banetova prva četvrtina

Vaterpolo 24. jun 202216:57 > 16:58
Podeli:
Branislav Mitrović
Slobodan Sandic

Kako god se pogleda Branislav Mitrović je lik za respekt. Obrazovan, porodičan čovek sa troje dece, diplomirao je na Tehničkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, ima zvanje master inženjera master menadžemta.

I to nije sve, uz to je i master trener u sportu Fakulteta Union. U slobodno vreme od obaveza u porodici i sticanju obrazovanja napisao je knjigu „Preokret“ koja govori o uticaju načina ishrane na njegove rezultate.

Ono „malo“ preostalog vremena je posvetio vaterpolu. Talenat Vojvodine, malo i golman Partizana i potom čuvar mreže većeg broja mađarskih klubova: Ferencvaroš. Debrecen, Eger, OSC i Vašaš. Ne treba da pričamo kakav ugled ima u zemlji vaterpola.
I dođosmo do povoda ovim redovima. Tešku pobedu protiv Australije Bane će pamtiti kao svoju dvestotu utakmicu u reprezentaciji. A u tih 200 priča iz bazena smeštena su dva olimpijska zlata, četiri evropska, jedno svetsko, tu su svetska bronza, pa šest svetskih liga…

Golman.

– Tamo neke 2005.sam prvi put bio na pripremama reprezentacije. Bili su golmani Šefik, Radić, Kuljača, Pijetlović…Uvek je moto bio isti, dati maksimum.
Reprezentacija.

– Prvo zvanično takmičenje 2012. evropsko u Ajndhovenu. Prvi golman Soro je bio isključen na jednoj utakmici pa sam uskočio i branio.

Pamti dva meča pored onih finalnih.

– Crna Gora polufinale EP 2014, ušao u poslednjoj četvrtini i napravili smo preokret.Austalija Rio 2016, utakmica biti ili ne biti u grupi, tenzija sttrahovita. Uspeli smo, ostalo se zna.
Strelac jednog gola, jedini od golmana.

– Sada mogu da igram u polju pa sam u Americi na pripremama otplivao u napad, šutirao i pogodio.

Ostao je u ekipi posle Tokija.

– Nisam ni mislio da se oprostim. Razgovarao sam sa Savićem i tu sam.

Najstariji je u timu.

– Ništa ne smeta, savetujem i savetuju me. Učim ih i učim od njih.

Budimpešta 2022.

– Šta god uradimo zaključak je isti: imamo ogroman prostor za napredak i ekipno i pojedinačno. Još se tražimo, novi je ovo sastav i podrška nam treba uvek. Idemo dalje, ciljevi su uvek visoki.

Ugled u Mađarskoj, nudili su mu pasoš.

– Privilegija je igrati u ovoj zemlji, volim da igram pred navijačima iz Mađarske ali Srbija je Srbija.

Ima li u planu neka knjiga:

– Neke ideje imam ali vremena nemam. Videćemo

Za kraj kaže:

– Mogao bi naslov Banetovih prvih dvesta ili prva četvrtina

Onda tekst o novom jubileju posle Los Anđelesa 2028. Taman imaćete 43 godine, golmani kao vino:

– Ha, ha, ha…

 

Komentari

Vaš komentar