Crna Gora slavila protiv Nemačke, sledi Španija

VPSCG/Anna Feher

Izabranici Vladimira Gojkovića, vaterpolisti Crne Gore, pobedili su Nemačku na turniru u Diseldorfu sa 12:7 (2:0, 5:1, 3:2, 2:4), pa će se protiv Španije boriti za prvo mesto.

Golove za Crnu Goru, postigli su: Kanstanin Averka četiri, Marko Mršić tri, Dušan Matković dva, Stefan Vidović, Vladan Spaić i Miroslav Perković po jedan. Raspoloženi za igru u napadu, kod Nemačke, bili su Lukas Kujpers i Mateo Ćuk sa po dva gola.

VPSCG/Anna Feher

Popularne „ajkule“ su odigrale dobar meč. Kontrolisale su dešavanja u bazenu od prvog do poslednjeg minuta, zasluženo su stigli do pobede, a duel sa Španijom čekaju sa dosta samopouzdanja.

Okršaj sa aktuelnim šampionom sveta će biti ujedno i poslednja provera pred Evropsko prvenstvo u Splitu, gde će mlada i izuzetno talentovana ekipa nastojati da napravi korak napred u odnosu na Svetsko prvenstvo u Budimpešti.

VPSCG/Anna Feher

Podsećanja radi, Crna Gora je od Španije na Svetskom prvenstvu poražena posle triler završnice u četvrtfinalu, dok je na finalnom turniru Svetske lige u Strazburu odigrala nerešeno, ali je kasnije poražena posle peteraca.

Komentari

Vaš komentar