Crnogorske “ajkule” oštre zube za Svetski kup

VPSCG/Anna Feher

Seniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore nastavlja pripreme za Svetski kup koji startuje 8. marta u Podgorici, a koje su počeli sa dva ciklusa mini priprema sa selekcijom Hvatske, aktuelnim šampionomn Evrope.

Popularne „ajkule“ će narednih nekoliko dana sparingovati sa Australijom, a selektor Vladimir Gojković od početka priprema računa na igrače iz domaćih klubova.

VPSCG/Aleksandra Krupanič

To su: Đuro Radović, Aljoša Mačić, Luka Murišić, Darko Đurović, Martin Gardašević, Danilo Radović, Uroš Vučurović, Vuk Drašković, Đorđije Stanojević, Andrija Korać, Vasilije Radović, Marko Mršić, Jovan Vujović, Ilija Radović, Matija Sladović, Petar Vujošević, David Stevović i Dragoljub Ćetković.

Iz Saveza je najavljeno da će se reprezentacija kompletirati tokom narednih sedam dana.

VPSCG/Anna Feher

Turnir novoformiranog takmičenja održaće se u Podgorici od 8. do 14. marta, a pored Crne Gore učestvovaće još Španija, Grčka, Srbija, Australija i Gruzija.

Grupa A odigraće se u Hrvatskoj gde će pored domačina učestvovati i Italija, Mađarska, Francuska, Sjedinjene Američke Države i Japan.

VPSCG

Tri prvoplasirane ekipe sa oba turnira, kao i dve najbolje selekcije iz Divizije 2, plasiraće se na finalni turnir Svetskog kupa.

Komentari

Vaš komentar