Đurović: Stavili smo tačku na “i”; Mršić: Lepa budućnost

Vaterpolo 16. apr 202211:36 > 11:37
VK Jadran/Krsto Vulević

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog pobedili su Primorac iz Kotora sa 9:8 (3:0, 3:2, 1:2, 2:4), slavili su u finalnoj seriji sa 3-1, stigli do osme titule u nizu, a ulogu meč vinera je prigrabio Jovan Vujović.

Novljani su bili bolji rival tokom prvog poluvremena, vodili su sa 3:0, sa 6:2, sa 7:4, sa 8:5, ali su na kraju do osme titule u nizu stigli posle gola, koji je postigao Jovan Vujović na 44 sekunde pre kraja.

“Stavili smo tačku na i, stavili smo tačku na jednu uspešnu sezonu, tokom koje smo kao mlada ekipa rasli iz dana u dan iz meča u meč. Opravdali smo očekivanja u kvallifikacijama za Ligu šampiona, bili smo jako blizu plasmana u grupnu fazu. Bili smo blizu plasmana i na finalni turnir Regionalne lige, a osvajanje titule, odnosno odbrana trona, je motiv za još jači rad, kako bi sezonu koja sledi dočekali sa mnogo većim ambicijama, jer smo stekli dragoceno iskustvo, jer smo shvatili da smo kadri da pariramo najboljim ekipama Evrope i regiona. Raduje me što dueli sa ekipom Primorca ponovo imaju epitet istinskog derbija, verujem da ćemo uspeti da ga podignemo na evropski nivo”, naglasio je golman Jadrana, Darko Đurović.

VK Jadran/Krsto Vulević

S druge strane, mladi i izuzetno talentovani, Marko Mršić, koji je odigrao sjajnu finalni seriju, staloženo je sagledao situaciju nakon završetka finalne serije.

“Kao i u svim mečevima tokom sezone, finalnu seriju je odlučila jedna lopta. Za razliku od finala Kupa, sada je ta jedna lopta završila u rukama Novljana. Naravno da nam je žao što nismo uspeli da stignemo do majstorice, a bili smo blizu. Ali, to je sport. Idemo dalje. Pokazali smo da imamo potencijal, da imamo perspektivu i lepu budućnost, uz predan i kvalitetan rad. Isto važi i za Jadran. Verujem i nadam se da će u sezoni koja sledi, obe ekipe igrati značajnu ulogu u evropskom i regionalnom takmičenju, dok se borba za trofeje u Crnoj Gori podrazumeva, a nadam se da će konkurencija biti još jača u periodu koji sledi”, poručio je Marko Mršić.

VK Primorac/Krsto Vulević

Za većinu momaka koji su vodili veliku borbu u finalnoj seriji, vremena za odmor nema, jer praktično odmah počinju prireme za finalni turnir evropskih kvalifikacija Svetske lige. Finalni turnir se igra od 28. do 30. aprila u Podgorici.

 

Komentari

Vaš komentar