EP: Mađarska nadigrala Sloveniju, sledi Srbija

Vaterpolo i plivački savez Slovenije

Vaterpolisti Mađarske ubedljivo su pobedili Sloveniju u prvom kolu Evropskog prvenstva sa 23:7 (4:3, 6:2, 6:0, 7:2), pa sada čekaju derbi sa selekcijom Srbije, koji je na programu 31. avgusta, sa početkom u 19 časova i koji možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Okršaj Mađarske i Srbije, koja je nešto ranije, bez problema savladala Izrael – 18:3, daće odgovor na pitanje – koja selekcija će direktno u četvrtfinale, a koja će u nokaut fazu krenuti utakmicom osmine finala.

Najefikasniji u sastavu Mađarske, bili su Đorđo Zalanki sa četiri, Čaba Vigvari i Gergelji Burijan sa po tri, odnosno Danijel Anhel, Vikor Vadovič, Đorđo Fekete i Silard Janšik sa po dva gola. Golove za Sloveniju, postigli su: Benjamin Popović tri, Jaša Kadivec dva, Aljaž Tropan i Martis Pus po jedan.

Slovenija je tokom prve deonice bila ravnopravan rival selekciji Mađarske, koja će u Splitu nastojati da se iskupi navijačima za sedmo mesto na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

VSS/Slobodan Sandić

U nastavku, objektivno daleko kvalitetnija Mađarska je podigla nivo igre u oba smera, a krajnji rezultat najbolje ilustruje dešavanja u bazenu.

Za razliku od Mađarske, koja će se sa Srbijom boriti za prvo mesto u grupi, Slovenija će u duelu sa Izraelom, nastojati da stigne do osmine finala.

Komentari

Vaš komentar