EP (Q): Grčka opravdala ulogu favorita protiv Srbije

Vaterpolo 17. feb 202220:22 > 20:30
VSS

Ženska vaterpolo reprezentacija Grčke se zagrevala tokom pre deonice protiv selekcije Srbije, a zatim pokazala zašto pripada evropskom kremu, kada je ženski vaterpolo u pitanju - 24:8 (5:5, 2:2, 7:0, 7:1).

Punih 13 minuta se igralo gol za gol, Srbija je uporno uspevala da anulira prednost rivalki i u tom 13. minutu Grčka je vodila samo 8:7. U poslednjih 30 sekundi pre velikog odmora postigle su gošče još dva gola i tako najavile kanonadu koja je počela u trećoj četvrtini.

Gotovo svaki napad je završavao iza leđa Vanje Lazić i Nikoline Travar. Sevale su kontre, lepe akcije a odbrana Grkinja je bila dovoljno dobra da su domaće igračice bile usmerene na šut iz očaja, iz situacija koje su bile sve samo ne izgledne.

Serija Grčke od 8:7 do 24:7 je bila posledica visoke razlike u kvalitetu. Janja Kaplarević je postigla poslednji pogodak na utakmici 32 sekunde pre kraja tačno posle 17 minuta od poslednjeg gola njenog tima.

VSS

U Grčkoj je najefikasnije su bile Ninu i Muriokefalitaki sa po pet golova. Strelci za Srbiju bili su Ilić četiri, Milićević, Mandić, Novaković i Kaplarević.

U petak, 18. februara sa početkom u 19 časova Srbija igra protiv Švajcarske, a sada slede mečevi odluke za ostvarenje cilja, to je plasman na Evropsko prvenstvo koje se igra u Splitu.

Komentari

Vaš komentar