EP (Q): Srbija preko Švajcarske krenula ka cilju

Vaterpolo 18. feb 202220:29 > 20:37
Podeli:
VSS

Srpske vaterpolistkinje su u Zrenjaninu u drugom kolu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Splitu pobedile Švajcarsku sa 17:11 (5:4, 2:5, 4:0, 6:2).

U subotu, 19. februara, Srbija će igrati protiv Belgije, koja je objektivno najslabija selekcija u grupi, a dan kasnije sledi meč odluke protiv reprezentacije Turske.

Srbije je odigrala lose tokom prvog poluvremena.  Kada je Jana Lujić postigla gol za 6:4, za prvo vođstvo od dva pogotka činilo se da igra dobija željeni tok. Međutim, usledila je serija Švajcarkinja. Za tri minuta su postigle pet golova. Povele su 9:6, a šok minute je prekinula najbolja igračica susreta kapiten, Jelena Vuković, golom na sekund pred veliki odmor.

VSS

Posle pauze potpuno druga pesma. Srbija je pohvatala konce, Švajcarkinje to nisu mogle da izdrže. Golovi domaćina su se ređali kao na traci, šest za redom. Nikolinu Travar je na golu zamenila Vanja Lazić, odbrana je bila sve sigurnija i plod takve igre je stalno povećavanje prednosti naših igračica.

U igri iz koje moraju da se izvuku pouke Vuković je postigla pet golova, odlična Švec tri, po dva su postigle Miladinović i Mandić dok su se po jednom u listu strelaca upisale J.Lujić, Kaplarević, Ilić, Milićević i Avdić.

VSS

U dosadašnjim susretima Turska je pobedila Belgiju 23:9 i izgubila od Grčke 25:7, Švajcarska je savladala Belgiju 14:7. Grčka ima šest bodova, Srbija, Turska i Švajcarska po tri, dok je Belgija bez bodova.

Komentari

Vaš komentar