EP (U15): Grčka bolja od Srbije, Crna Gora slavila 26:1

Podeli:
U15 vaterpolo reprezentacija Crne Gore
VPSCG

Nastavljeno je kadetsko Evropsko prvenstvo za vaterpoliste (U15), a drugog dana takmičenja, za razliku od prvog, pobedama su se radovale selekcije Crne Gore i Hrvatske, dok je Srbija poražena.

Srbija je u prvom kolu pobedila Francusku sa 20:2, ali je u drugom izgubila od Grčke sa 10:7, pa je praktično ostala bez prvog mesta i direktnog plasmana u četvrtfinale.

Grčka je prvu deonicu dobila sa 3:2, na poluvremenu je vodila sa 5:3, a uoči poslednjeg kvartala sa nedostižnih 7:3. Prevagu na tasu Grčke, koja je u prvom kolu pobedila Tursku sa 15:7, doneli su Spiridon Lukidis sa četiri i Josif Kokinos sa dva gola.

Kod Srbije, Luka Dimić i Kosta Bodiroga su postigli po dva, Maksim Blažević, Strahinja Krstić i Miljan Đokanović po jedan.

U poslednjem kolu grupne faze, Grčka igra protiv Francuske, a Srbija protiv Turske.

Crna Gora je u prvom kolu poražena od Rusije sa 18:16, a zatim je bes iskalila na domaćinu šampionata Evrope, selekciji Portugalije – 26:1. Golove za Crnu Goru, postigli su Draško Samardžić, Srđan Janović po četiri, Nikola Petrović i Ilija Kojičić po tri, Strahinja Gojković, Danilo Stupar, Petar Popović, Ivan Marković po dva, Tadija Matijašević, Ivan Rajhel po jedan. Jedini gol za Portugaliju, poastigao je Miguel Santoš.

U poslednjem kolu grupne faze, snage će odmeriti Rusija i Portugalija, a s obzirom da su u grupi A, samo tri selekcije, Rusija će u četvrtfinale, a Crna Gora i Portugalija u osminu finala.

Hrvatska je u prvom kolu poražena od Mađarske sa 13:10, a u drugom je nadigrala Poljsku sa 20:4. Hrvatska, koja će igrati u osmini finala, jer je prvo mesto obezbedila Mađarska, igra protiv Gruzije.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske, bili su Viktor Toničić i Gabrijel Burburan sa po četiri, Bruno Đuho i Josip Kovačić sa po dva gola.

U ostalim mečevima dana, Turska je pobedila Francusku sa 10:9, Rumunija je slavila protiv Malte sa 6:5, Španija je u derbiju pobedila Italiju sa 11:10, dok je Mađarska nadigrala Gruziju sa 23:3.

Grupa A: Rusija 3, Crna Gora 3, Portugalija je bez bodova.

Grupa B: Španija 6, Italija 3, Rumunija 3, Malta je bez bodova.

Grupa C: Grčka 6, Srbija 3, Turska 3, Francuska je bez bodova.

Grupa D: Mađarska 6, Hrvatska 3, Poljska 3, Gruzija je bez bodova.

Prvoplasirane ekipe će izboriti plasman u četvrtfinale. Selekcije koje budu na kotama dva i tri, igraće u osmini finala, a grupa A ukršta sa grupom C, dok grupa B, ukršat sa grupom D.

Komentari

Vaš komentar