EP (U19): Hrvatska bolja od Italije, zauzela peto mesto

Podeli:
VSS/Slobodan Sandić

Vaterpolisti Hrvatske, momci do 19 godina, pobedila su Italiju sa 14:11 (5:4, 3:0, 2:3, 4:4) na Evropskom prvenstvu koje se održava u Podgorici, pa su na kraju zazeli peto mesto.

Golove za Hrvatsku, postigli su: Robert Stojanac i Ivuša Burđulez po tri, Noa Burburan dva, Nikola Ljepava, Toni Bušić, Niko Čubranić, Roberto Radić. Hrvoje Zvono, Toni Mozara po jedan. Najbolji u sastavu Italije, bio je Frančesko Kondemi sa četiri gola.

Hrvatska je odlično odigrala u grupnoj fazi, pobedila je Italiju, stigla diektno do četvrtfinala, u kojem je posle velike borbe poražena od Grčke. Zatim su usledile pobede nad Crnom Gorom i Italijom, ali je sve navedeno bilo dovoljno za osvajanje petog mesta.

Generacija do 19 godina je pokazala da ima potencijal, ali nije uspela da stigne do medalje, nije uspela da uveliča slavlje ljubitelja vaterpola u Hrvatskoj, koji se još uvek raduju zlatnoj medalji, koji su osvojili seniori na šampionatu Evrope u Splitu.

U borbi za sedmo mesto, Crna Gora je pobedila Nemačku sa 13:12, a za medalje će se boriti Mađarska i Grčka (bronzanu), odnosno Srbija i Španija (zlatnu).

Komentari

Vaš komentar