EP (U19): Mađarska poslala Crnu Goru u osminu finala

Podeli:
VPSCG/Krsto Vulovič

Vaterpolisti Crne Gore, momci do 19 godina, poraženi su od Mađarske sa 17:8 (4:3, 4:1, 4:2, 5:2), nisu uspeli da izbore direktan plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva koje se održava u Podgorici, ali imaće popravni u osmini finala, a potencijalni rivali su Italija i Gruzija.

Golove za Crnu Goru, postigli su: Marko Mršić pet, Petar Vujošević tri. Prevagu na tasu Mađarske, doneli su Matijas Mesaroš sa šest, odnosno Akoš Nađi i Soma Akatoš sa po dva gola.

Prva deonice je donela veliku borbu u bazenu. Na kraju ovog perioda igre na semaforu je pisalo – 4:3 za Mađarsku, a sva tri gola za Crnu Goru postigao je Marko Mršić. Usledila je serija promašaja Crne Gore u drugom kvartala, a Mađari su to znali da kazne – 8:4.

Nisu se predavali izabranici Milana Ćirovića, nastojali su da stignu do egala, neizvesne završnice i preokreta, ali su imali blago rečeno loš ofanzivni dan, a nisu briljirali ni u defanzivi, što je jedan od glavnih favorita na šampionatu umešno kaznio.

VPSC/Krsto Vulović

Nešto ranije, Srbija je pobedila Grčku sa 13:12, Hrvatska je slavila protiv Italije sa 12:7, a Španija protiv Holandije sa 11:9, pa su pomenute selekcije, zajedno sa Mađarskom, praktično obezbedile direktan plasman u četvrtfinale.

Grupa A: Španija – Holandija 11:9, Malta – Češka 13:9. Tabela: Španija šest, Holandija i Malta po tri, Češka je bez bodova.

Grupa B: Hrvatska – Italija 12:7, Gruzija – Slovačka 15:9. Tabela: Hrvatska šest, Italija i Gruzija po tri, Slovačka je bez bodova.

VPSCG/Krsto Vulović

Grupa C: Srbija – Grčka 13:12, Nemačka – Rumunija 18:6. Tabela: Srbija šest, Grčka i Nemačka po tri, Rumunija je bez bodova.

Grupa D: Crna Gora – Mađarska 8:17, Francuska – Turska 11:6. Tabela: Mađarska šest, Crna Gora i Francuska po tri, Turska je bez bodova.

Direktan plasman u četvrtfinale su praktično obezbedili Srbija, Hrvatska, Španija i Mađarska, a parovi osmine finala biće poznati nakon poslednjeg kola grupne faze. Grupa A ukršta sa grupom C, a grupa B sa grupom D. Plasman u osminu finala obezbediće selekcije koje budu na kotama dva i tri.

Komentari

Vaš komentar