EP (U19): Mađarska rastužila Grčku, stigla do bronze

Podeli:
VPSCG/Krsto Vulović

Vaterpolisti Mađarske pobedili su Grčku sa 10:7 (2:1, 3:4, 3:1, 2:1), osvojili su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Podgorici i nastavili nisku uspeha, kada su mlađe selekcije u pitanju.

Prevagu na tasu Mađarske, doneli su Zombor Vismbeg, Vince Vigvari i Petar Salai sa po dva gola. Kod Grčke, najefikasniji su bili Nikola Glikas sa tri i Apostolos Georgaras sa dva gola.

Podsećanja radi, Mađarska je osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Beogradu, zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu za igrače do 16 godina u grčkom Volosu, dok su u glavnom gradu Crne Gore stigli do najnižeg stepena pobedničkog postolja.

Podsećanja radi, Mađari su u Beogradu pobedili Srbiju u finalu posle peteraca, Srbiju su pobedili i u Volosu, u polufinalu, posle peteraca, a do tron su stigli preko domaćina Grčke. Grčka je pokušala da se revanšira u Podgorici, ali…

VPSCG/Krsto Vulović

Ali nije uspela u tome, kao što je to uspela Srbija, koja je u polufinalu posle peteraca pobedila Mađarsku sa 18:17. Sledi finale sa Španijom, a dilema je da li će Srbija, posle srebra u Beogradu i bronze u Volosu, uspeti da stigne do toliko željene zlatne medalje.

 

Komentari

Vaš komentar