Evropska iskušenja za Zvezdu, Partizan, Šabac i Primorac

Vaterpolo 13. dec 202216:43
VK Crvena zvezda/Slobodan Sandić

Tri srpska kluba imaju izglede da nastave takmičenje u Evrokupu, kao je jedan iz Crne Gore, ali su šanse, posle odigranin prvih susreta osmine finala, različite. Crvena zvezda na svom bazenu protiv odličnog Vašaša juri 10:15, Partizan će u gostima Panionisu pokušati da sačuva 12:11, kao Šabac u Barseloni protiv istoimenog kluba 13:10. Primorac je u prvom meču protiv francuskog Turkoana na svom bazenu odigrao nerešeno – 9:9.

Najteže je svakako crveno-belima jer je Vašaš u kojem su Slobodan Nikić na klupi, Branislav Mitrović i Sava Ranđelović uz Draška Brguljana okosnica tima, glavni favorit za osvajanje trofeja. Na finalnom turniru Kupa Mađarske Vašaš je poražen u polufinalu 13:9 od kasnijeg pobednika Ferencvaroša.

„Nemamo šta da izgubimo. U prvom meču smo pali u trećoj četvrtini. Teško je obećavati pobedu i prolaz ali sam siguran da ćemo da damo sve od sebe i da namučimo odličan sastav kakav je Vašaš“ rekao je kapiten crveno-belih Miloš Vukićević.

Partizan je sredinom druge četvrtine u prvom susretu vodio 8:2 protiv Panionisa. Posle toga su Grci zaigrali kako znaju i na kraju izborili poraz koji ih stavlja u ulogu favorita pred revanš.

VK Partizan/Slobodan Sandić

„Znali smo da su rival po meri i nama je odgovaralo da igramo protiv takvog rivala. Prednost je takva da nas tera da igramo kao da je 0:0. Videli smo ih, moramo da pokušamo i da u revanšu budemo bolji uz najbolju igru koju možemo da pružimo“ stav je trenera Miloša Korolije.

Šabac je napravio sjajan rezultat protiv Barselone. Favorizovani Španci će morati da se pomuče da stignu tima iz grada na Savi. U Barselonu su Šapčani stigli bez bele zastave, spremni da učine sve kako bi se plasirali u dalje takmičenje.

„Barselona je skup iskusnih sa jedne i plejade talentovanih igrača sa druge strane. Biće jako teška utakmica. Ne oslanjamo se na prednost. Stojanović je pod znakom pitanja ali kako sam čuo ni oni neće biti kompletni. Došli smo dva dana ranije da se pripremimo na atmosferu. Imamo pravo na nadu „ rekao je Kristijan Šulc.

FOTO: Slobodan Sandić

Revanš susreti osmine finala, sreda 14.decembar: Trst – Nojsi la Sek (20, 20:12), Panionios – Partizan (20, 11:12), Oradea – Steaua (19, 8:8), Crvena zvezda – Vašaš (20, 10:15), Solnok – Honved (18.30, 11:13), Ortiđa – Savona (15, 2:7) Turkoan – Primorac (19, 7:7), Barselona – Šabac (19,45 10:13).

Komentari

Vaš komentar