F8 SL: Crna Gora preko Japana do Kazahstana

Vaterpolo 28. jun 202117:40 > 17:41
Podeli:
VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore ostvarili su i treću pobedu na finalnom turniru Svetske lige u Tbilisiju. Savladali su Japan sa 16:8, osvojili su prvo mesto u grupi, pa će u četvrtfinalu igrati protiv Kazahstana.

Golove za Crnu Goru, postigli su: Stefan Vidović četiri, Miroslav Perković i Aleksa Ukropina po tri, Dušan Banićević, Vladan Spaić po dva, Uroš Čućković, Dušan Matković po jedan. Najefikasniji u sastavu Japana, bili su Jusuke Inaba sa četiri i Keigo Okava sa dva gola.

Izabranici Vladimira Gojkovića, koji su u prvoj rundi pobedili SAD sa 10:6, a u drugoj Gruziju sa 19:8, nisu dobro počeli meč, pa je Japan, na kraju prve deonice, vodio sa 5:4.

Bio je to signal da se stepen borbene gotovosti podigne na viši nivo u oba pravca. Popularne „ajkule“ su zaigrale daleko agresivnije u odbrani, znatno mirnije i sa mnogo više koncentracije i strpljenja u napadu, pa su početkom treće deonice, vodile sa 10:6.

U tom trenutku, pitanje pobednika je rešeno. Objektivno daleko kvalitetnija selekcija Crne Gore je bez problema meč privela kraju, a misli usmerila ka četvrtfinalnom duelu, u kojem slovi za favorita.

Sledi duel sa Kazahstanom u četvrtfinalu, a podsećanja radi, Kazahstan je jedan od rivala Crne Gore na Olimpijskim igrama u Japanu. Pored Crne Gore i Kazahstana, u grupi su Srbija, Hrvatska, Španija i Australija, a četiri selekcije će izboriti plasman u četvrfinale.

Komentari

Vaš komentar