F8 SL: Gruziji triler protiv Japana, sigurni Italija i Grčka

Podeli:
Aleksandos Papanastasiu
VK Jug

Kompletirano je prvo kolo finalnog turnira Svetske lige u vaterpolu, koji se igra u Tbilisiju, a pobedama su se radovali Crna Gora, Gruzija, Grčka i Italija.

U prvom meču dana, Crna Gora je loše počela meč, gubila je sa 2:0, ali je uspela da podigne nivo igre u oba pravca, pa je na kraju slavila protiv SAD sa 10:6.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore bili su Aleksandar Ivović sa tri, Draško Brguljan i Aleksa Ukropina sa po dva gola. Kod SAD, raspoloženi za igru u napadu, bili su Džoni Huper i Aleks Boven sa po dva gola.

Usledila je velika borba i neizvesna završnica u drugom meču grupe, a Gruzija koja je domaćin finalnog turnira je savladala domaćina Olimpijskih igara, selekciju Japana sa 13:12.

Prevagu na tasu Gruzije, doneli su Fabio Baraldi sa pet i Andrija Bitadze sa četiri gola. Kod Japana, raspoloženi za igru u napadu, bili su Jusuke Inaba sa pet i Keigo Okava sa četiri gola.

U drugoj grupi, favoriti na papiru, su tu ulogu, opravdali i u bazenu. Grčka je pobedila Francusku sa 10:8, dok je Italija slavila protiv Kazahstana sa 17:11.

Najefikasniji u sastavu Grčke, bili su Stilijanos Agriropulos i Konstantinos Genidijunas sa po tri gola. Kod Francuske, Čarls Kanone i Aleksandre Buet su postigli po dva.

Prevagu na tasu Italije protiv Kazahstana, doneli su Luka Damonte i Andrea Fondeli sa po tri gola. Kod Kazahstana, bolji od ostalih, bili su Srđan Vukasnović sa četiri, odnosno Murat Šakenov i Mihail Rudaj sa po dva gola.

Drugog dana takmičenja, snage će odmeriti: Crna Gora – Gruzija, SAD – Japan, Francuska – Kazahstan i Italija – Grčka.

Podsećanja radi, sve ekipe, iz obe grupe, će izboriti plasman u četvrtfinale.

Komentari

Vaš komentar