Gojković posle Mađara: Zakazali smo u odbrani

Podeli:
VPSCG/Krsto Vulović

Izabranici Vladimir Gojkovića, vaterpolisti Crne Gore, poraženi su od Mađarske sa 16:11 (3:3, 7:2, 4:4, 2:2). Utakmica je odigrana u Kotoru, pred punim tribinama, a obe selekcije su izborile plasman u četvrtfinale evropskih kvalifikacija Svetske lige.

Grupa u kojoj se nalaze Crna Gora i Mađarska, ukršta sa grupom u kojoj su Španija, Francuska i Nemačka. Grupa u kojoj su Srbija, Italija i Slovačka, ukršta sa grupom u kojoj su Hrvatska i Grčka.

„Mađari su pokazali da su bolja ekipa. Imali smo dobro otvaranje utakmice, ali odbrana nije bila na željenom nivou. Primili smo mnogo lakih golova. Malo je segmenata igre sa kojima možemo da budemo zadovoljni, osim što smo stvorili dosta prilika. Iskreno, očekivao sam daleko bolje izdanje”, naglasio je Vladimir Gojković, pa nastavio:

“Znali smo i pre meča da su Mađari najbolji šuteri na svetu. Ali, ponavljam još jednom, odbrana nije bilo na potrebnom nivou. Uz to, Dejan Lazović je imao loš dan, što za njega nije uobičajeno, ali igra u odbrani nije bila dobra, tako da ni golman nije mogao da ima željenu sigurnost. Moraćemo mnogo da radimo u period koji sledi”.

VPSCG

Grupa A: Mađarska tri, Crna Gora tri, Rumunija je odustala od takmičenja. Grupa B: Španija tri, Francusk tri, Nemačka je bez bodova. Grupa C: Srbija šest, Italija tri, Slovačka je bez bodova. Grupa D: Hrvatska tri, Grčka je bez bodova, Rusije je isključenja iz takmičenja.

Po dva selekcije će izboriti plasman na završni turnir. Pobednici četvrtfinalnih duela će izboriti plasman na finalni turnir Svetske lige, a podsećanja radi, tro u prestižnom takmičenju, brani selekcija Crne Gore.

Komentari

Vaš komentar