Gojković saopštio spisak „ajkula“ za Evropsko prvenstvo

VPSCG/Anna Feher

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković, objavio je spisak od 15 igrača koji će učestvovati na Evropskom prvenstvu u Splitu.

Na spisku su: Dejan Lazović, Luka Murišić, Vasilije Radović, Kanstantsin Averka, Dušan Banićević, Vlado Popadić, Miroslav Perković, Bogdan Đurđić, Aleksa Ukropina, Vladan Spaić, Dušan Matković, Marko Petković, Petar Tešanović, Marko Mršić i Jovan Vujović.

VPSCG/Anna Feher

Pored selektora Gojkovića u stručnom štabu su pomoćni treneri Miloš Šćepanović i Miodrag Matković, doktor Vladimir Dedović, fizioterapeut Ivan Borović, psiholog Nikola Mijušković i video analiza Vasko Vučković.

Prvi meč na šampionatu u grupi A, popularne „ajkule“ igraju 29. avgusta protiv Gruzije sa početkom u 10 časova i 30 minuta. Dva dana kasnije rival je Slovačka sa početkom u 14 časova, dok je 2. septembra na programu duel sa Italijom. Ova uakmica počinje u 19 časova. Pobednici grupa izboriće plasman u četvrtfinale, drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igraće osminu finala.

VPSCG/Anna Feher

U grupi B su Hrvatska, Grčka, Francuska i Malta, u grupi C su selekcije Španije, Nemačke, Holandije i Rumunije, a u grupi D su selekcije Mađarske, Srbije, Izraela i Slovenije.

Grupa u kojoj se nalazi Crna Gora, u osmini finala ukršta da grupom C.

Raspored četvrtfinala 6. septembar: 1D – 2A/3C (15), 1B – 3A/2C (16.30), 1C – 2B/3D (19), 1A – 3B/2D (20.30).

Komentari

Vaš komentar