Gopčević za SK: Na krilima navijača možemo do podviga

Podeli:
Foto: VK Primorac

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog, Primorca iz Kotora i Mladosti iz Zagreba, prebrodili su prvi krug kvalifikacija, stigli su u drugi, gde su ih, kada su ekipe iz regiona u pitanju dočekali Šabac i Jadran iz Splita.

Žreb za drugu rundu kvalifikacija je obavljen. Formirane su četiri grupe, tri sa pet i jedna sa četiri ekipe, a po dve prvoplasirane iz svake grupe će izboriti baraž mečeve za mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, gde se već sada nalaze Novi Beograd, Jug iz Dubrovnika, Radnički iz Kragujevca.

Turniri su na programu od 13. do 16. oktobra, a ljubitelji vaterpola u regionu se nadaju da će bar jedna ekipa uspeti da stigne do baraž mečeva, a izvesno je da će sve dati maksimum kako bi se umešale u borbu za jedno od dva mesta koja vode do cilja.

Primorac iz Kotora će igrati na svom bazenu, a rivali na putu ka poslednjoj rundi kvalifikacija, odnosno baraž mečevima za grupnu fazu elitnog takmičenja su OSC iz Budimpešte, Vuljagmeni i Turkoan.

VK Jadran/Krsto Vulević

“Primarni cilj u prvoj rundi kvalifikacija smo ostvarili. Sada nastojimo da podignemo nivo forme, jer vremena za odmor nema, s obzirom da nas očekuje prvi turnir Regionalne lige u Herceg Novom, na kojem ćemo odmeriti snage sa Jugom iz Dubrovnika i velikim rivalom Jadranom, a zatim i druga runda kvalifikacija za Ligu šampiona, a  turnir se na našu, kao i na radost navijača igrača u Kotoru”, naglasio je za Sport Klub, kapiten Primorca, Marko Gopčević, pa nastavio:

VK Primorac

“OSC, Vuljagmeni i Turkoan imaju izuzetno kvalitetne ekipe, slove za favorita na papiru, ali papir je jedno, a bezen nešto sasvim drugo. Uveren sam da ćemo imati ogromnu podršku sa tribina, a na krilima navijača, na krilima velike energije, nastojaćemo da pružimo maksimum, kako bi stigli do podviga, što bi plasman u poslednju rundu kvalifikacija za elitno takmičenje definitivno bio. Idemo korak po korak. Prvi je turnir Regionalne lige u Herceg Novom, a zatim sledi vaterpolo spektakl u Kotoru, na kojem ćemo, verujem, biti konkurentni za osvajanje jednog od dva mesta koja vode u baraž za Ligu šampiona”.

VK Primorac/Krsto Vulević

Grupa A (Split): Jadran Split, Šabac, Vašaš, Savona, Steaua; Grupa B (Barselona): Barselona, Nojis le Sek, Oradea, Jadran Herceg Novi, Gimaraeš; Grupa C (Kotor): OSC, Vuljagmeni, Turkoan, Primorac; Grupa D (Atina): Duizburg, Mladost Zagreb, Panionios, Zaibas, GSS Atina.

Podsećanja radi, grupnu fazu Lige šampiona, kao i prošle sezone, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar