Het-trik u Kupu Srbije vaterpolistkinja Vojvodine

Vaterpolo 29. jan 202318:32
VSS/Slobodan Sandić

Iznenađenja nije bilo. Vojvodina je treći put uzastopno pobednik Kupa Srbije. U finalu, zanimljivom za gledanje, u odličnoj atmosferi pobeđena je Crvena zvezda 12:9 (3:2, 5:5, 4:1, 0:1).

Ravnopravna igra u kojoj se mladi sastav Beograđanki dobro nosio sa favoritom trajala je do sredine treće četvrtine. Tada je najbolja u redovima Zvezde Grkinja Mamoglu smanjila na 9:8. Tu je Zvezdin napad stao. Savčenko i dva puta Švec su do kraja četvrtine pogodile a ispred svog gola Nikolina Travar je branila sve.

ŽVK Crvena zvezda

Hamzaeva je dirigovala igrom Novosađanki koje su trošile vreme u poslednjoj četvrtini. Zvezda je krenula u greške, u brze šuteve koje je hvatala Travar. I tako sve do poslednjih sekundi kada je Lujić iz peterca postavila konačan rezultat.

Medalje Crvenoj zvezdi je predao generalni sekretar Nemanja Marijan dok je medalje i pehar kapitenu Nikolini Travar predao predsednik VSS Viktor Jelenić.

„Osvojile smo trofej treći put i ispunile cilj. To je peta titula za redom. Prezadovoljna sam, čestitam devojkama koje su predano radile. Ključ pobede je odbrana. Kada smo počeli da igramo kako treba sve smo rešili“ rekla je Slađana Drezgić trener Vojvodine.

VSS/Slobodan Sandić

Dragana Ivković, trener Crvene zvezde je čestitala pobedniku:

„Nismo se skroz držale dogovora, presudilo je dosta i iskustvo Vojvodine. Pokazalle smo da smo blizu. Nastavljamo da radimo kako bi u ligi bile što bolje i hoćemo da napadnemo titulu“.

Vojvodina – Crvena zvezda 12:9 (3:2, 5:5, 4:1, 0:1)

Bazen „25.maj MGM“. Sudije: Prlić i Beljin. Igrač više Vojvodina 7 (5), Crvena zvezda 7 (3). Peterci: Vojvodina 1 (1), Crvena zvezda 3 (3).

VOJVODINA: Travar, Švec 3, Avdić 1, Banjac, Pantović, Amliaeva 2, Spasojević, Popov, Savčenko 2, Damjanović, Hamzeva 4, Žagar, Andrić, Čorda. Trener: Drezgić.

CRVENA ZVEZDA: Lazić, Koreni, J.Lujić 1, Marinković, I.Lujić 2, Mamoglu 3, Todorovski 1, Radonjić, Mesaa, Ilić 1, Gašić 1, Zelić, Antanasijević, Damjanović. Trener: Ivković.

Komentari

Vaš komentar