“Imamo svetlu budućnost, treba nam iskustva i strpljenja”

Vaterpolo 9. maj 202215:57 > 20:20
VPSCG/Krsto Vulović

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za Svetsko prvenstvo. Prvi deo priprema popularne "ajkule" odradiće na Škveru u Herceg Novom, a zatim će se preseliti u Nikšić. Istovremeno, pripreme je počela i U19 generacija, koju očekuje šampionat Evrope u Podgorici.

Selektor Vladimir Gojković objavio je spisak reprezentativaca i potencijalnih reprezentativaca iz domaćih klubova: Aljoša Mačić, Vuk Drašković, Alen Isljamović, Đorđije Stanojević, Dušan Matković, Marko Mršić (Primorac), Dimitrije Obradović, Darko Đurović, Luka Murišić, Martin Gardašević, Danilo Radović, Uroš Vučurović, Jovan Vujović, Marko Petković i Vasilije Radović (Jadran), Andrija Korać (Budva), Marko Milić (Kataro).

Takođe, poznat je i spisak igrača 2003. godište i mlađi koji se pozivaju na pripreme sa seniorskom reprezentacijom, a koji konkurišu za U19 selekciju koju u septembru očekuje Evropsko prvenstvo u Podgorici.

Na spisku su: Nikola Ivanović (Budva), Petar Vujošević, Dragoljub Ćetković (Primorac), Ilija Radović, Damjan Vujičić, Matija Sladović, David Stevović (Jadran), Mlađan Gopčević (Kataro).

VPSCG

“Nastojaćemo da se dobro pripremimo za Svetsko prvenstvo u Budimpešti. Pripreme smo već počeli. Radićemo u Herceg Novom i Nikšiću. Nismo srećni zbog toga što nismo uspeli da izborimo plasman na finalni turnir Svetske lige, ali smo stekli kapitalno iskustvo tokom turnira u Podgorici. Dueli sa Srbijom, Francuskom, Italijom i Španijom su od neprocenjivog značaja kako bi mlada i talentovana ekipa, što Crna Gora jeste, u periodu koja sledi bila sve bolja i bolja”, naglasio je Marko Mršić, pa nastavio:

VPSCG

“Na Svetskom prevenstvu ćemo u svakoj utakmici dati maksimum. Mađari su favoriti i domaćini planetarne smotre, ali borićemo se za prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale. S druge strane, moramo da budemo maksimalno ozbiljni i fokusirani u duelima protiv Gruzije i Brazila, kako bi nastavili takmičenje u nokaut fazi. Smatram da je pred ovom generacijom svetla budućnost, treba nam rada, iskustva i pre svega strpljenja da bi stigli do vrhunskih rezultata kojima težimo”.

Sa igračima će pored selektora Vladimira Gojkovića, raditi i treneri, Miloš ŠćepanovićMiodrag MatkovićZoran IvanovskiVido LomparMilan ĆirovićMiodrag Mirović.

VPSCG

Ostali igrači će se priključiti pripremama odmah po završetku klupskih obaveza, a podsećanja radi, Crna Gora će na Svetskom prvenstvu u Budimpešti igrati u grupi sa Mađarskom, Gruzijom i Brazilom. Prvoplasirana selekcije ide u četvrtfinale, a reprezentacije koje budu na kotama dva i tri, doigravanje počinju od osmine finala.

Komentari

Vaš komentar