Ivović za SK: Divno je biti ponovo u bazenu

Aleksandar Ivović
FOTO: VPSCG

Aleksandar Ivović se vratio, znatno ranije nego što se očekivalo. Jedan od najboljih vaterpolista planete, uzdanica Pro Reka, morao je posle osvajanja titule klupskog prvaka Evrope da ode na opreraciju ramena. Prema prvim prognozama, Leka je trebalo da se vrati u bazen početkom naredne godine, ali….

Ali, borac bez mane i straha je upijao sve savete lekara, sve savete terapeuta, maksimalno je bio posvećen procesu rehabilitacije, kao što je i tokom karijeri bio maksimalno posvećen svakoj utakmici bez obzira na ime rivala, pa je na radost ljubitelja vaterpola u Crnoj Gori, regionu i Evropi, Ivović bio u sastavu, igrao je protiv Jadrana u Splitu, a postigao je i jedan gol na putu Pro Reka ka pobedi.

Aleksandar Ivović
REUTERS/Kacper Pempel

“Iskreno, najgore je ostalo iza mene. Za svakog sportistu su povrede, opreacija i proces oporavka nešto što ne želi da mu se dogodi. Zaista sam bio strpljiv i uporan, imao sam sjajne lekare i terapeute, pa sam se vratio u bazen ranije nešto što se očekivalo. Lagani bol je i dalje prisutan, ali je to normalno u ovom periodu. Forsiranja nema, minutaža će biti dozirana u periodu koji sledi, a sada je primarni cilj da dostignem top formu”, naglasio je za Sport Klub, Aleksandar Ivović, pa nastavio:

Aleksandar Ivović, Pro Reko
G.Scala Deepbluemedia Insidefoto GiorgioxScala via Guliver

“Ciljevi Pro Reka se ne menjaju nikada. Napadamo duplu krunu u Italiji i titulu prvaka Evrope. Ono što se menja iz godine u godinu je konkurencija, koja je sva jača, kako u Italiji, tako i u Ligi šampiona. Međutim, verujem u momke sa kojima igram, verujem u stručni štab i sve u klubu. U ovom momentu mogu jedino da obećam da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo ambiciozne ciljeve”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Ivović je nastavio sa izlaganjem:

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

“Što se Lige šampiona tiče smatram da je zaista na izuzetno visokom nivou. Mislim da neću preterati ako kažem da je jedna od najjačih u istoriji. Što se borbe za tron tiče, smatram da za nijansu odskaču Reko, Novi Beograd i Olimpijakos, a vrlo, vrlo blizu su Breša, Barseloneta i Ferencvaroš. Sada sledi velika borba za mesto na finalnom turniru, a staro je pravilo da je u nokaut fazi sve moguće. Verujem i nadam se da ćemo do pomenutog finalnog turnira svi u ekipi biti maksimalno zdravi i spremni za borbu do poslednjih atoma snage, jer će nam trebati mnogo snage i sreće na putu ka cilju, a to je naravno odbrana trona”.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Reko je na startu Lige šampiona, koju možete da pratite na kanalima Sport Kluba, poražen od Olimpijakosa u gostima, a zatim je slavio protiv Jadrana u Splitu. Do kraja godine, Ivović i saigrači će odmeriti snage sa Radničkim iz Kragujevca i Vuljagmenijem, a obe utakmice će odigrati na svom bazenu.

 

 

Komentari

Vaš komentar