Ivović za SK: Osvojili smo trofej u Kupu, ciljamo još dva

Aleksandar Ivović
REUTERS/Kacper Pempel

Vaterpolisti Pro Reka, uspeli su posle izuzetno kvaltetnog i sjajno organizovanog finalnog turnira Kupa Italije u Đenovi, da stignu do trofeja. U finalu, izabranici Sandra Sukna, koji je stigao do prvog trofeja u trenerskoj karijeri, savladali su Brešu, posle velike borbe i triler završnice sa 8:7 (1:1, 3:2, 2:0, 2:4).

Reko je stigao do 16. trofeja u Kupu, a pobeda ima dodatnu težinu, jer je Reko morao da sačeka na duel sa Brešom, kako bi se ekipi, koja se sigurnim koracima pizicionira u samom evroskom vrhu, revanširao za poraz u finalu plej-ofa od prošle sezone.

“Ostvarili smo veliki uspeh, s obzirom da je konkurencija na turniru bila vrhnska. U polufinalu smo se propisno namučili protiv Savone, a protiv Breše smo vodili pravi rat u bazenu. Kontrolisali smo dešavanja, imali prednost u rukama, ali je Breša mogla da stigne do izjednačenja. Naš rival nije iskoristio situaciju sa igračem više na 60 sekundi pre kraja, a zatim smo mirno priveli meč kraju, stigli do prvog trofeja u sezoni, revanširali se Breši za poraz u finalu plej-ofa prošle sezone, ali idemo dalje”, naglasio je za Sport Klub, jedan od najboljih vaterpolista planete, Aleksandar Ivović, pa nastavio:

Aleksandar Ivović
FOTO: VPSCG

“Rekao sam da idemo dalje, a to znači da želimo trofeje i u preostala dva takmičenja, u Ligi šampiona gde branimo tron i u šampionatu Italije, gde planiramo da skinemo Brešu sa trona. Osvajanjem Kupa, stekli smo dosta samopouzdanja, atmosfera u timu je na još višem nivou, pa sa nestrpljenjem i optimizmom očekujemo iskušenja koja slede. Moram da naglasim da mi je jako drago što je Sandro Sukno stigao do prvog trofeja u trenerskoj karijeri. Iako izuzetno mlad, iako pod velikim pritiskom, jer svi koji vrate vaterpolo znaju šta znači biti trener Reka i kakvi su zahtevi i ciljevi, uspešno se bori sa svim problemima i izrasta u zaista vrhunskog stratega”.

Aleksandar Ivović
Al Bello

Pro Reko je praktično već obezbedio plasman na finalni turnir Lige šampiona koji se igra u Beogradu, a plasman je obezbedila i Breša.

“Breša je u objektivno jačoj i kvalitetnijoj grupi u odnosu na nas. Podatak da su lideri i da su već obezbedili mesto na F8 Lige šampiona, pokazuje da izrastaju u vrhunsku ekipu i da osvajanje titule prošle sezone nije bila senzacija, nego plod vrhunskog rada, truda i odricanja. Na finalnom turniru neće biti lakih rivala. Od četvrtfinala pa nadalje, svaka utakmice je finala, u svakom meču ćemo morati da uložimo poslednji atom snage, odigramo na vrhunskom niovu, ako želimo, a naravno da želimo da odbranimo evropski tron”, naglasio je Ivović.

Jeff Gross/Getty Images

Aleksandra Ivovića i Draška Brguljana nije bilo na spisku reprezentacije tokom takmičenja u Svetskoj ligi, a gotovo je izvesno da ih neće biti u sastavu ni tokom Svetskog i Evropskog prvenstva koja slede.

“Raspored je zaista ubitačan. Svi koji me poznaju, znaju šta za mene znači kapica sa državnim grbom. Uvek sam davao sve od sebe, a nekada i više od toga. Očekujem da mladi momci i izuzetno talentovana generacija nastave istim putem. Smatram da nije korektno da zauzimam mesto u timu, tako što ću samo igrati utakmice. Ukoliko nisam u mogućnosti da se maksimalno posvetim pripremama i obavezama državnog tima, ukoliko ne mogu ličnim primerom da pokažem mladim momcima, kako se bori za mesto u timu i reprezentaciju, onda je bolje da ustupim mesto nekom mlađem, nekome ko će u bliskoj budućnosti postati lider, preuzeti dirigentsku palicu, koja je bila u rukama nas starijih. Tako je bilo i ranije”, naglasio je Ivović, pa nastavio:

Aleksandar Ivović
Printscreen

“U ovom momentu, možda nemamo selekciju koja je kadra da se bori za medalje na velikim takmičenja, ali imamo ogroman potencijal, koji uz veliki rad, trud i odricanje, treba pretočiti u neophodni kvalitet. Treba nam malo vremena i strpljenja, a siguran sam da će rezultati doći jako brzo, da će Crna Gora biti i ostati u evropskom i svetskom vrhu”.

Ljubitelji vaterpola i sporta u Crnoj Gori su svesni da je smena generacija neminovan proces, ali se ipak potajno nadaju da bi Draško Brguljan i Aleksandar Ivović mogli da se pojave ponovo u kapici sa državnim grbom u periodu koji sledi.

Komentari

Vaš komentar