Kreće Regionalna liga: Novi Beograd brani tron

Podeli:
VK Novi Beograd/S.Sandić

Kreće i vaterpolo Regionalna liga, a tron brani Novi Beograd. Sistem takmičenja je promenjen u odnosu na prethodnu sezonu, pa nas na startu očekuje četiri turnira sa po tri ekipe. Prvi turniri će se igrati u Beogradu, Kragujevcu, Splitu i Herceg Novom od 6. do 9. oktobra.

U Herceg Novom, za prve bodove u sezoni, boriće se Jadran iz Herceg Novog, Jug iz Dubrovnika i Primorac iz Kotora. U Novom Beogradu će igrati – Novi Beograd, Šabac i Mladost iz Zagreba, u Kragujevcu – Radnički, Crvena zvezda i Partizan, a u Splitu – Jadran iz Splita, Mornar iz Splita i Solaris iz Šibenika.

VK Jadran/Vuk Ilić

Nakon 11. odigranih rundi, na četiri turnira, četiri najbolja tima će izboriti plasman na finalni turnir, a domaćin pomenutog finalnog turnira će biti prvoplasirana ekipa na kraju ligaškog dela takmičenja.

Podsećanja radi, prošle sezone, na turniru čiji je domaćin bio Novi Beograd, učestvovali su Jadran iz Splita, Radnički iz Kragujevca, Jug iz Dubrovnika i Novi Beograd, koji je na kraju stigao do trona, koji će braniti u sezoni koja sledi.

VK Valis/M.Todorović

Kao glavni favorite za plasman na finalni turnir slove Novi Beograd, Radnički i Jug, ekipe koje će igrati i u grupnoj fazi Lige šampiona, koju možete da pratite na kanalima Sport Kluba. Mnogo kvaliteta i potencijala poseduju i ostale ekipe, pa nas očekuje zaista uzbudljiva vaterpola sezona.

Komentari

Vaš komentar