Kup Srbije – elita u borbi za prvi trofej

Vaterpolo 27. jan 202315:58
VSS/Slobodan Sandić

Odavno medijske kuće nisu toliko pažnje posvetile završnici Kupa Srbije u vaterpolu. Trofejna sala u Kući vaterpola je bila tesne za sve novinare koji su hteli da prisustvuju konferenciji za medije. Dokaz je to kvaliteta klupskog vaterpola.

Nema dileme da će u subotu i nedelju, 28. i 29. januara, četiri najbolje srpske ekipe dati sve od sebe da stignu do trofeja. U polufinalu 28. januara na bazenu „25. maj Milan Gale Muškatirović“ u 17 časova će se sastati Novi Beograd i Partizan, a u 20 časova će za ulazak u finale igrati Radnički i Crvena zvezda. Identični polufinalni parovi su kao i prošle sezone kada su Novi Beograd i Radnički bili bolji od rivala da bi u finalu, pomalo neočekivano, slavio Radnički.

VSS(Slobodan Sandić

„Postoji veliko interesovanje za Kup i to je dobro. Respektujem Partizan kao i uvek. Pogotovo ove godine, to je mlada ekipa puna elana, ima ritam tokom meča i ne sme kod nas da bude opuštanja. Neće ga sigurno biti. Ali problem je naš sastav. Ne znam koliko će igrača biti spremno. Još od turnira u Šapcu, pa preko Lige šampiona u Budimpešti, imamo dosta rovitih i bolesnih. Biće teško da se pripremi utakmica, samo se nadam da neće da bude novih bolesti. Ko bude igrao, igraće na pravi način. Ako odigramo kako znamo, favoriti smo ali ponavljam nema opuštanja. Naravno da nismo očekivali toliki broj bolesnih. To niko nije očekivao. Takav je sport, profesionalizam. Imamo obavezu da se predstavimo u najlepšem svetlu, takmičenje je za nas jako bitno. Lečićemo se u hodu, ubrzanom procedurom…“ rekao je trener Novog Beograda Živko Gocić.

Svi bili nezadovoljni
Na konferenciji za medije, jedno od pitanja Nikoli Tomaševiću sportskom direktoru Radničkog bilo je
posvećeno odlasku Nemanje Vica i Marka Radulovića iz kluba.
„ Marko Radulović nije bio zadovoljan klubom, ni klub nije bio zadovoljan njime. Dogovorili smo se da se
sporazumno rastanemo i želim mu svu sreću“.
O Nemanji Vicu Tomašević je rekao:
„ Vico ima privatne probleme rekli smo mu da se javi kada to bude bilo rešenio“.

VSS/Slobodan Sandić

Trener Partizana Miloš Korolija svestan je razlike u kvalitetu ali ističe i da Partizan ima svoje ciljeve:

„Odnos prema trofeju nas tera da budemo motivisani, ambiciozni i bez bele zastave protiv velikog favorita. Mladost je tu, ambicije koje pokazujemo neće izostati. Nateraćemo rivala da odigra dobro ako hoće da pobedi i to je naša prva obaveza. Nemamo kadrovske probleme. Kada mlada ekipa treba da tempira formu to je uvek mač sa dve oštrice. Želimo da zadržimo isti nivo kvaliteta tokom cele utakmice. Značila su nam takmičenja u Evropi i nekoliko dobro odigranih utakmica. Svako iskustvo je dragoceno.“

VSS/Slobodan Sandić

Nikola Tomašević sportski direktor Radničkog veruje da njegov tim može da ponovi uspeh iz prošle godine i stigne do pehara:

„Srećni smo što je prvenstvo sve jače samim tim i Kup. Broj utakmica koji smo odigrali je van nekih navika iz prošlih sezona. Malo je vremena za trening i nama i ostalim ekipama. Nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo ostvariti željeni rezultat. Uvek je teže braniti nego osvojiti. U jednoj utakmici sve može da se dogodi.Svedoci smo da favoriti ne pobeđuju uvek. Svi se nadamo pobedi. Imali smo probleme sa zdravljem u Šapcu a sada je u redu.“

Aleksandar Filipović je bio na klupi Crvene zvezde kada je ovaj klub pre dve sezone u finalu savladao Radnički i osvojio trofej:

VSS/Slobodan Sandić

„Imamo jako prvenstvo, dosta kvalitetnih ekipa i igrača. Želim sreću svim učesnicima. Imali smo manji broj utakmica od Radničkog. To može da presudi Radnički ima prednost na papiru, igra na visokom nivou. Ne znači da smo se predali. Ovo je jedna utakmica i sve može da se očekuje. Neka najbolji pobedi u fer i korektnoj borbi. Iskustvo osvojenog Kupa znači. Igramo kvalitetno, godinama smo na fajnal foru. Energiju iz te sezone osećam i sada. Nadam se da možemo do rezultata“.

Subota, 28. januar, polufinale: Novi Beograd – Partizan (17), Radnički – Crvena zvezda (20). Nedelja: 29.januar, finale u 20 časova.

Komentari

Vaš komentar