Lazović za SK: Cenimo Špandau, ali vreme je za pobedu

VPSCG/Aleksandra Krupanič

Izabranici Miloša Šćepanovića, vaterpolisti Marseja, imali su jako težak raspored na startu Lige šampiona, koju možete da pratite na kanalima Sport Kluba, ali je šampion Francuske očekivao bolji skor posle duela sa ekipama OSC, Juga i Ferencvaroša.

Na osnovu prikazanog u pomenutim duelima, od kojih su samo protiv OSC -a igrali na svom bazenu, vaterpolisti Marseja su zaslužili više od jednog boda, ali u elitnom takmičenju, svaki pad koncentracije, svaka oscilacija se kažnjava, tako je i bilo u sva tri meča.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Ekipa čije boje brane Dejan Lazović, Vladan Spaić, Andrija Prlainović, Uroš Čučković, Ante Vukićević u narednom kolu čeka na svom bazenu Špandau, koji je u prošloj rundi bio na pragu pobede protiv OSC-a u Budimpešti. Jasno je da Marsej očekuje jako težak posao, ali je isto tako jasno, da ukoliko žele, a žele ponovni plasman na finalni, odnosno F8 turnir, vaterpolisti Marseja moraju da stignu do pobede.

VPSC/Krsto Vulović

“U Ligi šampiona nema lakih rivala, nema unapred upisanih pobeda, a svaka utakmica je od ogromnog značaja. Nismo krenuli u skladu sa očekivanja, a slažem se sa stavom da smo zaslužili bolji učinak od ostvarenog, na osnovu onoga što smo prikazali u bazenu. Nismo klonuli duhom, naprotiv. Sa mnogo motiva čekamo Špandau, znamo da neće biti lako, naprotiv, ali daćemo sve od sebe da stignemo do pobede koja je od vitalnog značaja, kako u rezultatskom, tako i u psihološkom smislu”, naglasio je za Sport Klub, Dejan Lazović, jedan od najboljih golmana planete pa nastavio:

Dejan Lazović
VPSCG

“Špandau je pokazao da je odlična ekipa u prošlom kolu protiv ekipe OSC u Budimpešti. Imali su momci iz Berlina problema sa sastavom tima i koronavirusom, ali forma im je trenutno u usponu. Ponavljam još jednom, u Ligi šampiona nema lakih rivala, cenimo i poštujemo Špandau, ali borićemo se za svaku loptu i pedalj bazena kako bi stigli do pobede, kako bi nastavili sa borbom za ostvarenje cilja, a to je plasman na finalni turnir”.

Grupa A: Barseloneta – Radnički, Hanover – Olimpijakos, Pro Reko – Vuljagmeni, Jadran Split – Dinamo Tbilisi.

Tabela: Barselonata i Olimpijakos pod evet, Pro Reko šest, Vuljagmeni, Radnički po četiri, Jadran Split tri, Hanover i Dinamo Tbilisi su bez bodova.

Grupa B: Novi Beograd – Breša, FTC – Jug, OSC – Sabadelj, Marsej – Špandau.

Tabela: Breša devet, Novi Beograd sedam, FTC šest, Jug četiri, OSC i Špandau po dva, Marsej i Sabadelj po jedan.

Komentari

Vaš komentar