LEN EK (Q): Ubedljivi Zvezda i Partizan, pobeda Valisa

Vaterpolo 13. okt 202219:02 > 20:40
VK Crvena zvezda/S. Sandić

Beogradski klubovi Crvena zvezda i Partizan su uspešno počeli takmičenje u kvalifikacijama za LEN Evrokup. Crvena zvezda je u grupi u Barseloni bila ubedljiva protiv skromnog sastava Košica iz Slovačke 24:4, dok je Partizan uradio dobar posao pobedivši francuski Paj d Iks sa 20:11.

Od samog početka je Crvena zvezda pokazala kolika je razlika u kvalitetu. U sastavu nije bilo golgetera Basare i Subotića ali to nije umanjilo napadačke mogućnosti Savićevog sastava koji je lako zabeležio ubedljv trijumf. Kod crveno-belih se nije upisao jedino Slovak Seman, a do golova su prvih u zvaničnim susretima stugli Luka Gavrilović i Veljko Fuštić. U petak, 13. oktobra Crvena zvezda igra protiv Trsta i to će biti daleko teži ispit.

VK Crvena zvezda/Slobodan Sandić

Crvena zvezda – Košice 24:4 (7:2, 5:1, 5:1, 7:0)

Barselona. Sudije: Dehon (Francuska), Berišvili (Gruzija). Isključenja: Crvena zvezda 6, Košice. 15

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 4, Gavrilović 2, Marković 1, Gajić 4, Vasić 3, Banićević 2, Fuštić 1, Vukićević 2, Seman, Milojević 1, Radović 4, Ivanović. Trener: Savić.

KOŠICE:Juhlin, Muzučuk, Grivalski 1, Motil, Afanasjev, Dili, Orem, Juhas 3, Tkač, Haluška, Horvat, Kovarik.

VK Partizan

Partizan je u igri bez kvalitetnih odbrana došao do važnih bodova. Od samog početka su crno-beli imali prednost, koristili su slab dan francuskog gomnana Kandića koji je baš bio ispod nivoa. Početkom trećeg dela sa dva brza gola Paj d iks je najavio uzbuđenja. Ali od tih 11:8 brzom i efikasnom igrom crno-beli su za čas napravili veliku razliku 16:9 i do kraja rutinski odradili posao. Vredi zabeležiti golgeterski učinak Smiljevića sa pet i Dimitrijevića sa četiri gola.

U petak, 13. oktobra, Partizan igre dve utakmica. Prva sa Solnokom počinje u prepodnevnom terminu (9.30), a druga sa domaćinom Ortiđom u popodnevnom (16)  Za Ortiđu je danas debitovao Velkić i postigao tri gola u pobedi protiv Idrakosa 22:10.

VK Partizan

Partizan – Pej d iks 20:11 (6:4, 5:2, 5:4, 4:1)

Sirakuza. Sudije: Segurana (Španija), Henšel (Nemačka). Isključenja: Partizan 9, Pej d iks 11.

PARTIZAN: Kostrov, Jakšić 2, Miloš 2, Mušikić, Gak 1,Gladović 2, Trtović 2, Dimitrijević 4, Jauković, Smiljević 5, Krstić 2, Paparić, Milošević. Trener: Korolija.

PEJ D IKS: Markom Danstejn, Betel, Štrkalj, Kaz 4, Dren 1, Peison 1, Dinu 1, Bakirkilar 1, Pirat, Rošet 3, Vrdoljak, Kandić.

VK Valis/M.Todorović

Još jedan klub iz regiona je zabeležio uspeh. Solaris je u grupi u Solunu savladao Ludvigsburg 11:5 (0:3, 4:1, 3:1, 4:0). Strelci za Šibenčane su bili: Erak, Kadmenović, Burić, Penava po dva, Kreković, Radan, Burburan po jedan. Za nemački sastav su se upisali: Kapučo dva, Kučašvili, Baues i Blažević po jedan. Solaris 13. oktobra igra sa holandskim klubom De Zanom.

Valjevci su planirali pobedu protiv domaćina turnira. Prvo poluvreme izjednačeno da bi Valis sa tri uzastopna gola u trećoj četvrtini prelomio meč. Pokušali su Slovenci da se vrate u igru, ali ih je gol Anđelića dva minuta pre kraja potpuno udaljio od preokreta.

Triglav – Valis 6:8 (1:2, 2:2, 1:3, 2:1)

Kranj. Sudije: Mustata i Radič. Isključenja: Triglav 6, Valis 8.

TRIGLAV: Beton, Kačić, Kanc, Rane, Potočnik, Gostić 1, Rajlić 1, Gostić 1, Seljak, Justin 2, Paunović 1, Ceras, Osel.

VALIS: Bulajić, Pošmuga, Ruvenhorst, Bursać 2, Arsenović, Obradović, Radanović 2, Jazdakah, Baucalo 1, Anđelić 3, Almasi, Mitrović, Popadić. Trener: Saković

Komentari

Vaš komentar