LEN EK: Remi Primorca i Turkoana, borba se nastavlja

VK Primorac

Vaterpolisti Primorca posle velike borbe od prvog do poslednjeg minuta, nisu uspeli da pobede francuski Turkoan u prvom meču osmine finale LEN Evrokopa. Utakmica je završena bez pobednika 7:7 (2:4, 3:1, 1:0, 1:2), baš kao i u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tokom leta.

Na osnovu viđenog u dva pomenuta meča, velika borba se očekuje u revanšu, koji je na programu 14. decembra u Francuskoj, a Kotoroni nisu bez šansi za plasman u TOP 8, naprotiv.

Golove za Primorac, postigli su: Vuk Drašković, Marko Mršić, Aljoša Mačić, Bojan Paunović, Filip Gardašević, Đorđije Stanojević i Marko Milić. Aleksandro Kralj je imao 11 odbrana. Najefikasniji u sastavu Turkoana, bili su Mendi Marzuki sa tri i Lukaš Durik sa dva gola. Duje Živković je postigao jedan, a Matija Brgulja, Draško Drašković i Marin Dašić nisu uspeli da se upipu u listu strelaca.

VPSCG/Vuk Ilić

Primorac i Turkoan su odmerili snage tokom kvalifikacija za Ligu šampiona. Kotorani su imali pet golova više, ali je meč završen bez pobednika. U prvom duelu osmine finala LEN Evrokupa, Turkoan je bolje počeo meč vodio je sa 4:2, 5:3, ali je Primorac u režiji Đorđija Stanojevića i Bojana Paunovića stigao do 5:5.

Tokom trećeg kvartala, vodila se velika borbe, odbrane su bile na vrhunskom nivou, a defanzivni bedem je prvi uspeo da probije Filip Gardašević, pa je Primorac poveo sa 6:5. Do kraja ovog perioda igre, golman Primorca, Aleksandro Kralj je zabeležio četiri sjajne intervencije, a Marko Mršić i Marko Milić umesto mreže tresli prečku.

VK Primorac

Poslednju deonici je  fenomenalni golom otvorio Aljoša Mačić – 7:5, ali za tili ćas Duje Živković i Mahdi Marzuki su doneli izjednačenje. Usledio je rat nerava, oba tima su imala problem sa realizacijom, a mreže su mirovale do kraja utakmice.

Revanš meč je na programu 14. demebra u Francuskoj.

Komentari

Vaš komentar