LEN EK: Tri kluba iz Srbije ciljaju TOP 8

Vaterpolo 29. nov 202218:05
VK Crvena zvezda/Slobodan Sandić

Tri srpska kluba u sredu, 30.novembra kreću u juriš na TOP 8 Evrokupa. Ni malo lak zadatak, pogotovo za Crvenu zvezdu i Šbac koji na papiru imaju favorizovane rivale. Crvena zvezda gostuje u Budimpešti Vašašu, dok će Šabac dočekati Barselonu. Treći srpski tim Partizan, boriće se protiv grčkog Panioniosa.

Susret Vašaša i Crvene zvezde (20) je derbi osmine finala. Vašaš vodi Slobodan Nikić, u sastavu su srpski reprezentativci Branislav Mitrović i Sava Ranđelović, bivši crnogorski Draško Brguljan, zatim talentovani Konarik, iskusni Mezei, Erdelji, Batori, pa Rus Nagajev. Zvezda dolazi u Budimpeštu sa kadrovskim problemom zbog povrede Gavrila Subotića. Iskusni Ivan Basara, cenjen kod mađarske publike zbog  uspešne karijere u Pečuju kaže:

Privatna arhiva

„Nikada nismo bili spremniji ove sezone. U odnosu recimo, na turnir u Solnoku smo napredovali. Vašaš je prava mađarska ekiapa, sa dosta plivanja, šutevima koji često nisu rezonski. Vidi se da Nikić pokušava da napravi sistem. Iskusni su, dokazani i najvažnije je da uđemo hrabro, bez preteranog respekta sa ogromnim motivom. Ni poraz do dva gola razlike nije tragedija, u Beogradu tada možemo da igramo sa pravom na konačan uspeh. Treba nam aktivan rezultat“

LEN

U Šapcu za duel sa Barselonom (20.15) se traži karta više. Postavljene su montažne tribine, nema sumnje da će kvalitetan španski sastav dočekati brojno gledalište. Trener Nemanja Ličanin kaže:

„ Odlična, iskusna ekipa koja je prošle godine bila polufinalista Evrokupa. Tu su iskusni Malarah, pojačanja iz Amerike Kupido i Vavić, Australijanac Put… Favoriti su nema dileme. Nama je drago što Šabac posle dužeg perioda ima tim u osmini finala evropskog takmičenja. Interesovanje publike nam je motiv, daćemo maksimum. Kompletni smo i nadam se povoljnom rezultatu“.

VK Šabac

Na Banjici u 18.45 gostuje Panionios. Za crno-belu mladost rival po meri. Giuvetis i Gunas su perjanice sastava u kojem je jedini stranac Kanađanin Šin Spuner.

„Idemo na pobedu, ovakva utakmica sa ovakvim rivalom nam odgovara. Neće biti ni malo lako ali možemo sa njima da se nosimo“ rekao je centar Lovro Paparić.

Trener Miloš Korolija je dodao:

„ Eliminaciona utakmica prvi čin. Možemo da igramo sa njima. Ispali su iz igre za Ligu šampiona i sigurno je da žele što dalje u ovom takmičenju. To su i naše ambicije. Biće to pravi ispit za naše mlade igrače“.

VK Partizan

U ostalim susretima se sastaju: Nojsi la Sek – Trst (20), Steaua – Oradea (20), Honved – Solnok (19), Savona – Ortiđa (15), Primorac – Turkoan (17).

Komentari

Vaš komentar