LEN EK: Trofej za Banićevića, Averku i Sabadelj

Podeli:
Privatna arhiva

Vaterpolisti španskog Sabadelja, čije boje brane bivši igrači Jadrana iz Herceg Novog, Dušan Banićević i Kanstantin Averka osvojili su trofej u LEN Evrokupu, jer su u dvomeču bili bolji od italijanskog Palerma.

Palermo je prvi meč na svom bazenu dobio sa 9:7 (2:1, 2:2, 2:2, 3:2). Prednost Italijanima, doneli su Maksvel Irving sa tri i Rikardo Lo Diko sa dva gola. S druge strane, Dušan Banićević je postigao dva, a Kanstanin Averka jedan gol.

U revanšu, na svom bazenu, uz ogromnu podršku navijača, vaterpolisti Sabedalja, slavili su sa 11:5 (1:0, 3:0, 3:4, 4:1). Kanstanin Averka je postigao tri, Dušan Banićević jedan, a odličan je bio i Bernat Karne sa tri gola. Kod Palerma, bolji od ostalih, bio je Davide Okione sa tri gola.

VK Jadran

Averka i Banićević su ispisali novu stranicu u istoriji kluba koji je osnovan daleke 1916. godine. Naime, Vaterpolo i plivački klub Sabadelj je imao mnogo uspeha, ali nikada u istoriji nije uspeo da stigne do evropskog vaterpolo trofeja.

Sada je i to ostvareno, pa je slavlje koje je usledilo posle meča bilo više nego razumljivo. Ostvareno u LEN Evrokupu, na osnovu izjava čelnika kluba, veliki je motiv da se u periodu koji sledi, Sabadelj još jače pozicionira na evropskoj mapi, za početak, cilj je plasman u Ligu šampiona.

Komentari

Vaš komentar