LŠ: Breša silna protiv Marseja, briljirao Tešanović

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Vaterpolisti Breše izvojevali su ubedljivu pobedu na gostovanju Marseju u sedmom kolu Lige šampiona – 13:5 (3:1, 4:1, 4:1, 2:2). Ekipa iz Italije je sa 18 bodova zadržala lidersku poziciju u grupi B, dok je Marsej sa samo četiri osvojena boda sve dalje i dalje od ostvarenja cilja, a to je treći uzastopni plasman na finalni turnir elitnog takmičenja.

Golove za Brešu postigli su: Vićenco Rencuto četiri, Eduardo Di Soma tri, Đorđe Lazić dva, Konstanin Harkov, Jakopo Alesijani, Stefano Lungo po jedan. Petar Tešanović je imao 11 odbrana, uz dva peterca. Golove za Marsej, postigli su: Ugo Kurzija dva, Tomas Vernu, Hejns Djub i Aleksandre Buet po jedan.

VPSCG

Breša je fenomenalno otvorila utakmicu protiv Marseja. Vicešampion Italije je igrao odlično u odbrani, pametno i odlučno u napadu, pa je pomalo neočekivano pobegao na 7:1. U tom momentu, bilo je jasno da izabranicima Miloša Šćepanovića koji su imali problema u oba smera treba čudo kako bi stigli do pozitivnog rezultata.

Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta. Breša koja je prošle sezone stigla do polufinala Lige šampiona, znalački je privela utakmicu kraju, još jednom je pokazala da će i ove sezone imati šta da pokaže na finalnom turniru.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

S druge strane, Marseju će trebati mnogo bolje partije u preostalih sedam rundi kako bi nadoknadio propušteno, kako bi stigao do jednog od četiri mesta koja vode na finalni turnir.

Komentari

Vaš komentar