LŠ: Derbi Marseju, sigurni Jug i Reko

Podeli:
Miloš Šćepanović, trener Marseja
P.Mesiano Deepbluemedia Insidefoto PasqualexMesiano

Kompletirano je 11. kolo, grupe B, vaterpolo Lige šampiona, koju možete da pratite na kanalima Sport Kluba, a pobedama su se radovale ekipe Hanovera, Marseja, Pro Reka i Juga.

Izabranici Miloša Šćepanovića koji igraju fenomenalno ove sezone, koji su već obezbedili plasman na finalni turnir, osvojili trofej u Kupu Francuske, slavili su u jednom od derbija protiv ekipe OSC iz Budimpešte sa 13:9 (3:1, 3:2, 3:3, 4:3).

Najefikasniji u sastavu Marseja, bili su Ugo Kruzija sa pet, Andrija Prlainović sa dva gola. Po jedan su postigli Vladan Spaić i Ante Vukićević. Kod tima iz Budimpešte, raspoloženi za igru u napadu, bili su Zoltan Burian, Pal Vigvari i Peter Menherc sa po dva gola.

Adam Pretty/Getty Images

Jug je opravdao ulogu favorite protiv Steaue – 14:7 (4:2, 3:0, 4:2, 3:3). Raspoloženi za igru u napadu, kod Juga, bili su Marko Žuvela sa četiri, odnosno Hrvoje Benić, Marin Tomasović, Aleksandros Papanastasiju i Loren Fatović sa po dva gola. Kod Steue, Luka Georgesku i Gabrijel Dragomiresku su postigli po dva gola.

Vjekoslav Kobešćak
VK Jug

Reko je slavio kao što se i očekivao protiv Špandaua u Berlinu sa 11:6 (4:1, 2:1, 4:2, 2:1). Prevagu na tasu Reka, doneli su Frančesko Di Fulvio sa tri, odnosno Đakomo Kanela sa dva gola. Aleksandar Ivović je postigao jedan gol za Reko, koji je nedavno pobedio Brešu i osvojio trofej u Kupu Italije. Kod Špandaua, Denis Strelckij i Marin Restović su postigli po dva gola.

Aleksandar Ivović
Printscreen

U utakmicama koje su na programu 30. marta i koje možete da pratite na Sport Klubu, snage će odmeriti: Novi Beograd – FTC, Radnički – Jadran Split, Barseloneta – Olimpijakos i Breša – Dinamo Tbilisi.

Grupa A: Breša 23, Novi Beograd 20, Olimpijakos 19, Barseloneta 17, Ferencvaroš 16, Radnički 10, Jadran Split devet, Dinamo Tbilisi je bez bodova.

Grupa B: Pro Reko 30, Marsej 30, Jug 24, Hanover 14, OSC 13, Špandau 10, Steaua i Crvena zvezda po četiri boda.

Komentari

Vaš komentar