LŠ F8: Breša lako slavila protiv Hanovera

Vaterpolo 2. jun 202215:40 > 15:42
VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Vaterpolisti Breše opravdali su ulogu favorita protiv Hanovera u prvom četvrtfinalnom duelu, na finalnom turniru Lige šampiona koji je počeo u Beogradu i koji možete da pratite na kanalima Sport Kluba – 12:5 (4:1, 3:1, 3:2, 2:1).

Golove za Brešu, postigli su: Jakopo Alesijani tri, Boris Vapenski, Stefano Lungo, Kristijan Prešuti po dva, Nikolas Bikari, Vićenco Dolče i Eduardo Di Soma po jedan. Petar Tešanović je imao 12 odbrama. Golove za Hanover, postigli su: Darko Brguljan dva, Aleksandar Radović, Ivan Nagaev, Jorm Vinkelhorst po jedan.

VK Novi Beograd

Hanover je poveo sa 1:0, ali je vrlo brzo usledio izuzetno jak odgovor Italijana. Breša je u režiji golmana Petra Tešanovića i Borisa Vapenskog pobegla na 3:1, u završnici druge deonice je vodila sa 7:1.

U tom momentu bilo je jasno da je potrebno da se dogodi čudo, pa da ne stigne do polufinala. Čuda se u sportu dešavaju, ali je i ovoga puta.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Breša je pokazala da je spremna došla na finalni turnir, pokazala je da je uspela da preboli poraz od Pro Reka u finalnoj seriji šampionata Italije. Vremena za slavlje nema jer je polufinalni duel na programu već 3. juna, a rival Breši, biće bolja ekipa iz duela između Novog Beograda i Marseja.

 

 

Komentari

Vaš komentar