LŠ F8: FTC slomio Brešu, stigao do trećeg mesta

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Vaterpolisti Ferencvaroša osvojili su treće mesto na finalnom turniru Lige šampiona. Momci iz Mađarske su lakše prebrodili poraz od Reka u polufinalu, pa su slavili protiv Breše sa 14:12 (5:2, 2:4, 4:2, 4:3), koja je podesećanja radi, posle trilera, poražena od Novog Beograda u polufinalu.

Golove za FTC postigli su: Janoš Fekete tri, Marton Vamoš, Čaba Vigvari, Silard Janšik i Luka Damonte po dva, Danlin Merkulov, Nemanja Ubović, Deneš Varga po jedan. Golove za Brešu, postigli su: Vićenco Dolče četiri, Đorđe Lazić tri, Kristijan Prešuti, Boris Vapenski, Jakopo Alesiani, Stefano Lungo, Eduardo Di Soma po jedan.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Ferencvaroš je bolje otvorio meč, dobio je prvu deonicu sa 5:2. Breša se nije predavala je na poluvremenu, na semaforu pisalo – 7:6 za FTC. Tokom treće deonice, Mađari su ponovo stekli tri gola prednosti – 11:8.

U završnom kvartalu, Breša je stigla do 10:11, 11:12, ali je FTC uspevao već odmah posle toga da uzvrati udarac, da pobegne na 12:10, odnosno 13:11. Tačku na meč, stavio je Nemanja Ubović koji je na 90 sekundi pre kraja pogodio za 14:11.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Za evropski tron, uz direktan prenos na Sport Klubu 1, sa početkom u 19 časova, boriće se Pro Reko i Novi Beograd.

Komentari

Vaš komentar